web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Producătorul de articole din faianţă Cesiro a avut afaceri de 14 mil. euro în T3

Producătorul de articole din faianţă Cesiro a avut afaceri de 14 mil. euro în T3

Producătorul de articole din faianţă pentru menaj Cesiro din Sighişoara, judeţul Mureş, a finalizat primele nouă luni din acest an cu o cifră de afaceri de aproximativ 14 mil. euro, în uşoară creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Ziarului Financiar. Compania estimează pentru anul în curs afaceri totale cuprinse între 18 şi 19 mil. euro.

”85% din producţie a mers la export, principalele pieţe de desfacere fiind Franţa, Italia, Olanda, Spania, Polonia, Germania, UK, dar şi ţări din America Latină pre­cum Brazilia şi Mexic. Anul acesta am început colaborarea cu noi clienţi din zona hi­permarket, precum gru­pul francez E.Leclerc, ca urmare a creşterii cererii pe piaţă în domeniul ce­ramicii de menaj”, a spus Aurelian Voia, director general al Cesiro, citat de ZF.

Cesiro produce în principal farfurii, platouri, ceşti şi boluri, dar şi ceainice, cafetiere, vaze, ghivece sau coşuri de fructe, produsele companiei din Sighisoara fiind prezente în cele mai multe dintre hipermarketurile şi supermarketurile din Europa. La nivel local, produsele Cesiro sunt distribuite prin compania Cesiro House All către principalele lanţuri de supermarketuri, dar şi către clienţii mai mici tradiţionali.

Compania Cesiro a făcut parte până în anul 1991 din Combinatul de Faianţă şi Sticlărie din Sighişoara şi a fost privatizată în anul 1995 prin metoda MEBO.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW