web analytics
Sunteți aici

Dailmer a inaugurat o nouă unitate de producție la Sebeș cu 100 de angajaţi

Star Assembly, companie responsabilă de producţia transmisiilor 9G-Tronic – cutiile de viteze automate cu nouă trepte care echipează autoturisme Mercedes-Benz, a inaugurat o nouă unitate de producție destinată remanufacturării transmisiilor și unităților de control electrohidraulice.

Noua clădire se întinde pe o suprafață de 18.000 mp, iar activitățile desfășurate aici creează 100 de noi locuri de muncă. Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 7,3 mld. lei (1,6 mld. euro), de aproape cinci ori mai mult decât în anul anterior.

Este cel mai mare avans înregistrat de o companie de top din economia locală, iar ”explozia” businessului Star Assembly a susţinut toată economia judeţului Alba. În acelaşi timp, judeţul Alba a ajuns dependent de o singură fabrică, având în vedere că unitatea Daimler susţine aproape jumătate din cifra de afaceri şi din exporturi.

Investiţii de 300 mil. euro în fabrica din Sebeş

Investiţia Daimler de 300 mil. euro în fabrica din Sebeş a trimis judeţul Alba, cunoscut până atunci în principal pentru industria lemnului, în top 10 judeţe după valoarea exporturilor. Anul trecut însă, creşterea explozivă a businessului Star Assembly a permis judeţului Alba să urce pentru prima dată între cei mai mari zece exportatori din economie. În 2015, Alba era pe locul 15, iar în 2016 pe poziţia a unsprezecea, arată datele de la INS.

Sursa Foto: Facebook Star Assembly

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW