26.7 C
Cluj-Napoca
vineri, iunie 21, 2024
Google search engine
AcasăIDEI DE AFACERIFamilia Dîrjan a renunţat la Italia pentru a pune pe picioare o...

Familia Dîrjan a renunţat la Italia pentru a pune pe picioare o afacere cu lavandă în localitatea Fetindia din Sălaj

Cristina Dîrjan, de profesie economist, punea în 2014 bazele companiei Agro Team Dîrjan, care comercializează produse din lavandă şi material săditor de nuc şi aluni de pă­du­re, un busi­ness în care îi are ală­turi pe soţul, fiul, bunica şi părinţii săi.

Familia Dîrjan
Familia Dîrjan

”Totul a pornit din dorinţa de a face ceva acasă, în Fetindia (localitate din comuna Meseşenii de Jos din judeţul Sălaj – n.red.), unde locuiau părinţii mei, în perioada în care munceam în Italia ală­turi de soţul meu. Am cumpărat te­ren încă de când eram în Italia, iar în 2014 ne-am întors definitiv. Am investit circa 150.000 de euro în utilaje, pământ, ma­terial săditor, documente şi spaţiul de pro­cesare, bani pe care i-am câştigat în 15 ani de muncă în Italia”, spune Cristina Dîrjan, fondatoarea Agro Team Dîrjan, citată de Ziarul Financiar.

Imediat ce au achiziţionat terenul, cei doi soţi au plantat 2,5 hectare de nuci şi 250 de tufe de aluni de pădure, iar când s-au întors acasă în 2014 au plantat opt arii de lavandă şi în 2016 au mai plantat încă 1,3 hectare de lavandă din butaşii lor. În pre­zent compania deţine o su­prafaţă cul­tivată de lavandă de 2,5 hec­tare din soiul angus­tifolia vera, un soi care poate fi fo­losit atât pentru pro­ducerea uleiului esen­ţial, cât şi pentru confecţionarea de bu­che­te şi alte produse datorită mirosului plăcut.

”În 2015 am scos pe piaţă lavandă din prima noastră cultură, urmată de aranjamentele cu lavandă, săculeţi cu lavandă şi săpunurile de lavandă. A urmat distileria şi din 2016 am reuşit să avem produse cosmetice, dar şi din domeniul alimentar care au la bază lavanda”, a mai spus Cristina Dîrjan.

Pe segmentul alimentar, compania produce biscuiţi cu lavandă, ciocolată cu lavandă, sirop de lavandă, ceai de lavandă, dulceaţă de lavandă. Pentru Crăciun, Cristina a pregătit o ediţie limitată de prune uscate cu lavandă în sirop de arţar, ciocolată cu lavandă şi alune, miere polifloră cu lavandă şi pudră de lavandă.

În gama produselor cosmetice se regăsesc produse ca săpun solid de lavandă, exfoliant facial de lavandă, balsam de maini de lavandă, deodorant de lavandă, sau ulei corp de lavandă. Iar de puţin timp, firma produce şi esenţe cu lavandă, creme de faţă cu lavandă, kit pentru intretinerea picioarelor cu lavandă şi exfoliant de corp cu lavandă.

”Mama se ocupă de saculeţii cu lavandă şi biscuiţii cu lavandă, tata îl ajută pe soţul meu la distilat şi întreţinerea culturii, iar bunica umple şi ea saculeţii cu lavandă şi formează cutiile pentru săpun”, a mai spus antreprenoarea.

Cifră de afaceri de 38.000 de lei

Preţul produselor variază în funcţie de complexitatea acestora, un săpun lichid costă 9 lei, buchetele de lavandă, exfoliantul facial şi balsamul de mâini costă 10lei. Iar produsele sunt comercializate prin intermediul magazinului online deţinut de companie, prin magazinele colaboratoare şi la târguri. Cele mai vândute produse sunt uleiul esenţial, uleiul de corp şi biscuiţii cu lavandă. Anul trecut, compania Agro Team Dîrjan a avut o cifră de afaceri de circa 38.000 de lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Sursa Foto: Facebook Coșul cu lavandă

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments