web analytics
Sunteți aici

Alpinistul Vlad Căpușan a deschis un centru de escaladă, parkour și yoga la Cluj-Napoca

Alpinistul Vlad Căpușan (27 de ani) care a reuşit să realizeze un record mondial pentru România, după ce a cucerit vârful himalayan Peak 5 în urmă cu doi ani, împreună cu alți tineri clujeni, au pus pe picioare proiectul ”Centrala” dedicat pasionaților de escaladă, parkour și yoga din Cluj-Napoca.

Spațiul, situat în Piața 1 Mai din Cluj-Napoca, are o suprafață totală de peste 500 mp și oferă un panou de escaladă și bouldering de aproximativ 700 mp, cu o amprentă la sol de circa 250 mp și o înălțime de 12 metri, un studio de Yoga și prima sală de parkour din municipiul Cluj-Napoca. Dezvoltatorii proiectului au drept obiectiv pentru primul an de activitate afaceri de peste  90.000 euro și un trafic de peste 1.000 de oameni.

Alpinistul Vlad Căpușan (27 de ani)
    Vlad Căpușan 

”Acest concept a luat naștere din pasiunea noastră pentru un alt tip de activitate fizică. Sala de escaladă poate constitui un preambul pentru cei care vor cocheta, eventual, cu alpinismul. Sala de parkour, prima din Cluj-Napoca, va răspunde celor mai exigente nevoi de adrenalină. Sala de Yoga va fi spațiul ideal pentru meditație și regăsirea sinelui. Obiectivul nostru este de a propune clujenilor o evadare din cotidian și ne dorim ca CENTRALA să devină o comunitate în adevăratul sens al cuvântului”, a spus Vlad Căpușan, unul dintre fondatorii proiectului.

Vlad Căpușan are în palmares expediții pe crestele muntoase din Europa și din Asia, respectiv 10 expediții în Himalaya, pe vârfuri cu altitudini între 6.000 și 8.000 de metri. De asemenea, Vlad a participat, în calitate de explorator, la expediții organizate în Europa, Orientul Mijlociu, Rusia, America de Nord și de Sud, Asia Centrală.

Vlad Căpuşan a studiat la Universitatea de Artă şi Design din Cluj şi a terminat un master în pictură, dar marea lui dragoste este muntele. Alături de prietenul şi partenerul său în alpinism, Zsolt Torok, Vlad a reuşit să realizeze şi un record mondial pentru România, după ce a cucerit vârful himalayan Peak 5, în urmă cu doi ani.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW