23.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEAL210 FIRME DIN ROMÂNIA CONSTRUIESC, LA TIMIŞOARA, CEL MAI MARE PROIECT MIXT...

210 FIRME DIN ROMÂNIA CONSTRUIESC, LA TIMIŞOARA, CEL MAI MARE PROIECT MIXT DIN VESTUL ŢĂRII (P)

Pe şantierul ansamblului Openville Timişoara, dezvoltat de companiile IULIUS şi Atterbury Europe, se construieşte în ritm susţinut. Peste 600 de muncitori, de la 60 de firme de construcţii subcontractoare, lucrează la componentele proiectului, care va integra Iulius Mall: se amenajează o nouă parcare subterană, se finalizează al treilea imobil de birouri, se realizează extinderea spaţiilor comerciale, precum şi fundaţia celei mai înalte clădiri office din România. În total, 210 firme din România contribuie la realizarea celui mai mare proiect mixt din vestul ţării, de la arhitecţi, proiectanţi şi constructori, până la furnizori de echipamente, utilaje, instalaţii şi materiale.

În Openville, se lucrează intens la noul corp de clădire care va extinde actualul Iulius Mall Timişoara. Pe spaţiile suplimentare se vor regăsi noi branduri, precum Zara Home şi Oysho, magazine cu suprafeţe mai generoase ale unor branduri îndrăgite, ca Zara, Massimo Dutti, Pull&Bear, Bershka şi Stradivarius, dar şi restaurante, săli de evenimente şi prima grădiniţă şi şcoală primară din Timişoara cu predare după curriculum britanic, în limba engleză. Noua componentă de retail va însuma 47.000 mp, suprafaţă care se va regăsi atât în extinderea mall-ului, cât şi la parterul clădirilor de birouri şi în proximitatea parcului din ansamblu.

 Clădirea UBC 0, un proiect mixt pe verticală: birouri, magazine şi restaurante

Pe şantierul unde se va ridica cea mai înaltă clădire de birouri din România s-a finalizat etapa dedicată consolidării terenului, cu peste 250 de piloţi foraţi, şi au început săpaturile pentru realizarea fundaţiei. United Business Center 0 (UBC 0) va avea o suprafaţă construită de peste 74.900 mp, 155 metri înălţime şi 27 de etaje. Asemenea celorlalte clădiri din ansamblu, UBC 0 va îmbina spaţiile moderne de birouri cu cele de retail. La demisol şi parter vor fi magazine şi restaurante, iar la etajul întâi se vor regăsi şapte săli pentru conferinţe şi evenimente business.

Cea de-a treia clădire de birouri se apropie de finalizare. La exterior se lucrează la montarea faţadei de sticlă, iar în interior se realizează finisaje. UBC 3 are o suprafaţă închiriabilă de 19.000 mp şi 14 etaje, iar printre chiriaşi se numără companile NTT Data şi Visma Software. Clădirea va include la parter şi cel mai mare restaurant cu specific libanez şi mediteranean din vestul ţării, dar şi o cafenea a lanţului naţional TED’S COFFEE CO.

 Parc suspendat, construit peste o parcare subterană

Lucrări complexe se desfăşoară şi la capitoul infrastructură rutieră. Se amenajează un pasaj auto subteran, care va fluidiza traficul din zonă, precum şi o nouă parcare subterană, cu peste 580 de locuri. După finalizarea lucrărilor de structură, peisagiştii companiei IULIUS vor amenaja, deasupra parcării, un parc suspendat.

Openville Timişoara va reprezenta principala atracție de business, shopping şi loisir din vestul ţării. Proiectul va fi realizat în două etape, iar prima sa fază va include: 47.000 mp închiriabili de retail, 50.000 mp închiriabili de spaţii office în operare (UBC 1, UBC 2, UBC 3) şi alţi 52.000 mp închiriabili aflaţi în construcţie (UBC 0), parcul, pasajul subteran şi aproximativ 4.070 de locuri de parcare.

Proiectul mixt Openville reprezentintă o investiţie privată estimată la peste 220 milioane de euro.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments