web analytics
Sunteți aici

Profitul producătorului de cărămizi Cemacon Cluj a crescut cu 64% în T3

Producătorul de cărămizi Cemacon, controlat de fraţi Pavăl de la Dedeman, a avut în primele nouă luni un profit net de 22,6 milioane lei, în creştere cu 64%, şi o cifră de afaceri de 87,4 milioane lei, cu 20% mai mare decât în perioada similară a anului trecut.

”Suntem la niveluri record cu principali indicator de business, peste anul anterior si peste prognoza bugetara: cifra de afaceri bruta cu 22% mai mult decat in 2017 si profitul net cu 64% mai mare. Intelegem, insa, ca ne aflam pe varful unui ciclu de crestere si ca, insumand premisele, majoritar negative, care stau la baza bugetarii pentru 2019, precum cresterile accentuate de pret la electricitate si gaz, previziunea pentru anul viitor este una mai rezervata”, a declarant Liviu Stoleru, directorul general al companiei.

Cemacon are o capitalizare de 168.4 milioane lei, după ce acţiunile companiei s-au depreciat cu 45% în acest an, ca valoare contabilă, după tranzacţii de 20.7 miliaone lei. Acţiunile Cemacon (CEON) au livrat investitorilor de la începutul anului 2018 şi până la închiderea din 5 noiembrie un ran­dament de 126%, cel mai ridicat de la bursa ro­mâ­nească, potrivit calculelor companiei de brokeraj Tradeville.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW