web analytics
Sunteți aici

Clujul va avea prima stradă smart din România

Primăria Cluj-Napoca a accesat un proiect european de aproape 6 mil. lei (1,3 mil. euro) pentru modernizarea și reamenajarea străzii Molnar Piuariu și transformarea acesteia în prima stradă smart din România.

”Va fi prima „stradă SMART” din România, cu toate facilităţile şi dotările tehnologice aferente unei astfel de artere – iluminat inteligent, bănci cu încărcare USB, wi-fi. De asemenea, va avea mult spaţiu pietonal, un model de stradă inteligentă şi de realizare a unor structuri urbane din România, pe care îl vom replica şi în alte părţi ale oraşului”, a spus Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Proiectul vizează reamenajarea spațiului urban de pe str. M. Piuariu pe o suprafață de aproximativ 4.466 mp, tronsonul dintre străzile Fabricii de Zahăr și Dâmboviței, cuprinzând intersecția cu strada Teleorman. Investiția va fi realizată în cadrul Programului Operațional Regional, axa prioritară 4, obiectivul specific 4.1: Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Sursa Foto: Facebook Emil Boc

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW