web analytics
Sunteți aici

Producătorii de Salam de Sibiu au obţinut o certificare europeană a produsului

Asociaţia Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS) a obţinut certificarea produsului de salam de sibiu cu distincţia europeană a calităţii IGP (Indicaţie Geografică Protejată). Astfel, producătorii care fac parte din asociaţie – Cris-Tim, Aldis, Agricola, Reinert, Angst şi Scandia, atacă pieţele externe şi vor să crească producţia naţională de salam de sibiu.

”Pentru 2018, prognozele noastre de producţie arată că vom atinge pragul de 2.100 de tone. Astăzi, consumul mediu în România este de 4 felii de salam de sibiu pe cap de locuitor. Rămânem optimişti cu privire la performanţa acestui produs pe piaţa internă şi externă”, a declarat Carmen Gavrilescu, Preşedintele APSS, în cadrul evenimentului organizat de asociaţie, care a avut loc în cadrul târgului INDAGRA, cel mai mare eveniment agricol din România.

Companiile producătoare de salam de sibiu speră să crească exporturile acestui produs, în condiţiile în care 2% din producţia totală merge la export. Asociaţia a obţinut o finanţare de la Uniunea Europeană de circa 1,5 milioane de euro pentru această certificare, dar membrii au contribuit şi cu fonduri proprii. Salamul de sibiu feliat are o pondere de 30% din vânzări, arată estimările APSS. Asociaţia mai preconizează că în următorii doi ani România va ajunge la o producţie totală anuală de 3.000 de tone, o creştere de 15-20%.

Sursa Foto: Facebook Salam de Sibiu

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW