web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Producătorul de baterii auto Rombat Bistriţa a bifat o creştere de 10% la nouă luni

Producătorul de baterii auto Rombat Bistriţa a bifat o creştere de 10% la nouă luni

Producătorul de acumulatori auto Rombat din Bistriţa, controlat de grupul sud-african Metair, a înregistrat în primele nouă luni din acest an o creştere de 10% a afacerilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania estimează până la finalul acestui an o creştere de cel puţin 10% a afacerilor faţă de 2017, scrie Ziarul Financiar.

”Capacitatea de producţie a fost ocupată în proporţie foarte mare, datorită contractelor pe termen lung care sunt în derulare, dar şi noilor proiecte implementate. Pentru 2018 sperăm la o cifră de afaceri cu o evoluţie cel puţin la nivelul primelor nouă luni ale anului curent”, a spus Ioan Repede, directorul general al Rombat, citat de ZF.

Compania Rombat este acreditată ca furnizor regional în panelul Renault şi este furnizor unic pentru Dacia din anul 1996, furnizor pentru PSA Peugeot Slovacia din anul 2008, iar din 2011 pentru fabrica Renault Nissan din Sankt Petersburg, Rusia. Reţeaua de service a companiei cuprinde peste 100 de reprezentanţe în toată ţara, iar zonele de distribuţie includ ţări precum Franţa, Italia, Germania, Portugalia, Belgia, Bulgaria, Republica Moldova, Grecia, Croaţia, Ungaria, Rusia, Ucarina, Finlanda, dar şi SUA, conform informaţiilor existente pe site-ul companiei.

Producătorul din Bistriţa în colaborare cu compania Prime Motors Industry din Bucureşti, specializată în producţia de baterii lithium-ion, au dezvoltat anul acesta versiunea electrică a Daciei Logan, fiind unul dintre primii paşi pe care Rombat i-a făcut în domeniul bateriilor pentru vehicule electrice şi stocarea energiei.

Tranzacţie de aproape 43 mil. euro

Acţionarul majoritar al Rombat este compania olandeză Metair International Holdings Cooperatief U.A., parte a grupului sud-african Metair Investment Limited, care controlează 99,4% din acţiunile firmei bistriţene. Tranzacţia, care a avut loc în 2012, s-a ridicat la aproape 43 mil. euro, fiind una dintre cele mai mari înregistrate vreodată în sectorul automotive din România.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW