web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Fabrica Daimler din Sebeş a avut anul trecut afaceri de 1,6 miliarde euro, de cinci ori mai mult decât în anul anterior

Fabrica Daimler din Sebeş a avut anul trecut afaceri de 1,6 miliarde euro, de cinci ori mai mult decât în anul anterior

Star Assembly, companie responsabilă de producţia transmisiilor 9G-Tronic – cutiile de viteze automate cu nouă trepte care echipează autoturisme Mercedes-Benz, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 7,3 mld. lei (1,6 mld. euro), de aproape cinci ori mai mult decât în anul anterior.

Este cel mai mare avans înregistrat de o companie de top din economia locală, iar ”explozia” businessului Star Assembly a susţinut toată economia judeţului Alba. În acelaşi timp, judeţul Alba a ajuns dependent de o singură fabrică, având în vedere că unitatea Daimler susţine aproape jumătate din cifra de afaceri şi din exporturi.

Investiţia Daimler de 300 mil. euro în fabrica din Sebeş a trimis judeţul Alba, cunoscut până atunci în principal pentru industria lemnului, în top 10 judeţe după valoarea exporturilor. Anul trecut însă, creşterea explozivă a businessului Star Assembly a permis judeţului Alba să urce pentru prima dată între cei mai mari zece exportatori din economie. În 2015, Alba era pe locul 15, iar în 2016 pe poziţia a unsprezecea, arată datele de la INS.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW