web analytics
Sunteți aici

Consiliul de Administraţie al BT a aprobat conversia acţiunilor Bancpost în acţiuni Banca Transilvania

Consiliul de Administraţie (CA) al Băncii Transilvania (BT) a aprobat conversia acţiunilor Bancpost în acţiuni Banca Transilvania (simbol bursier: TLV), conform unui anunţ publicat pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Conversia se face la data de referinţă din 1 noiembrie 2018, aplicând o rată de schimb de 0,1169 acţiuni BT pentru o acţiune Bancpost, în conformitate şi în condiţiile proiectului de fuziune.

”Se aprobă majorarea capitalului social al Băncii Transilvania cu suma de 2.602.278 lei, prin emiterea unui număr de 2.602.278 acţiuni TLV, cu valoarea nominală de 1 leu/acţiune. Se aprobă prima de fuziune în valoare de 3.736.593,57 lei, determinată în conformitate cu prevederile legale”, au mai anunţat reprezentanţii BT.

CA al BT a mai aprobat, miercuri, stabilirea unui preţ în valoare de 2,4 lei pentru compensarea eventualelor fracţiuni de acţiuni rezultate în urmă conversiei şi rotunjirilor acţiunilor.

”În conformitate cu prevederile proiectului de fuziune aprobat de către Adunările Generale ale Acţionarilor Băncii Transilvania şi Bancpost, valoarea preţului de retragere aplicabil acţionarilor Banca Transilvania este 2,4370 lei, iar valoarea preţului de retragere aplicabil acţionarilor Bancpost este 0,2848 lei, determinate de către un expert independent în conformitate cu prevederile legale”, se precizează în anunţul BT.

BT va deveni cea mai mare bancă din România

Acţionarii BT au aprobat, în cadrul Adunării Generale Extraordinare (AGE) de marţi, 16 octombrie, fuziunea cu Bancpost, care va avea loc la data de 31 decembrie 2018. Ca urmare a tranzacţiei, noua bancă va deveni cea mai mare bancă din România. BT a achiziţionat Bancpost de la Eurobank Group în aprilie 2018, deţinând în prezent peste 99% din capitalul social al Bancpost, iar tranzacţia iniţială a fost anuţată la finele lunii noiembrie 2017.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW