22.7 C
Cluj-Napoca
joi, iunie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALTaparo din Mara­mureş trimite peste 13.000 de tiruri încărcate cu mobilă la...

Taparo din Mara­mureş trimite peste 13.000 de tiruri încărcate cu mobilă la export

Grupul de firme Taparo din Mara­mureş, deţinut de familia Filip, estimează că va livra anul acesta circa 13.600 de tiruri încărcate cu mobilier, de la canapele şi scaune până la saltele şi perne, o producţie care va ajunge în proporţie de peste 90% la export, portivit reprezentanţilor companei.

Grupul Taparo din judeţul Mara­mureş este format din trei companii, res­pec­tiv Taparo (Borcuţ), Euro­comfil Invest (Târgu-Lăpuş) şi 4Brands (Baia Mare). În fabricile Taparo şi Eurocomfil Invest, familia Filip produce canapele, scaune, paturi şi fotolii, iar în fabrica 4Brands saltele şi perne.

”În anul 2018, estimăm că Taparo va avea o cifră de afa­ceri de aproximativ 320 mil. lei (68,8 mil. euro), Eurocomfil Invest – 40 mil. lei (8,6 mil. euro), 4Brands – 50 mil. lei (10,7 mil. euro). Preconizăm că vom înregistra o cifră de afaceri similară cu cea din anul 2016. Vom livra în jur de 9.500 de tiruri pe compania Taparo, peste 700 de tiruri pe Euro­comfil Invest şi 3.400 la 4Brands”, a spus Ioan Filip, administratorul grupului de firme Taparo, citat de Ziarul Financiar.

Producătorul de mobilă Taparo prelucrează anual în fabricile sale 12.000 de metri cubi de cherestea şi 30.000 de metri cubi de plăci lemnoase, potrivit reprezentanţilor com­paniei. De asemenea, de­par­ta­mentul de cercetare-dez­voltare al grupului Taparo a creat un material compozit care înlocuieşte masa lem­noasă şi care este folosit de mai bine de un an în fabricile grupului.

Grupul Taparo îşi vinde aproape integral producţia de mobilă la export, în ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi SUA, exportul reprezentând principala piaţă de desfacere pentru majoritatea producătorilor de mobilă din România. Din 2018, Eurocomfil Invest, parte a grupului Taparo, a început să vândă şi pe plan naţional prin intermediul propriului magazin online, potrivit reprezentanţilor companiei.

”De cele mai multe ori nu este vorba despre un preţ mai bun la export. Industria mobilei din România are o capacitate mare de producţie, situaţie în care se încadrează şi grupul Taparo, însă pe plan naţional cererea nu este direct proporţională cu producţia. Faptul că cererea este redusă în România explică şi de ce nu există foarte mulţi retaileri mari în ţara noastră”, a spus Ioan Filip.

Fabricile de mobilă din România au produs anul trecut mobilier de circa 2,5 mld. euro

În 2017, fabricile de mobilă din România au produs mobilier de circa 2,5 mld. euro, din care peste 85% a mers la export, cel mai fidel cumpărător de mobilă românească fiind Germania, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România (APMR). După valoarea exporturilor de mobilă din 2017, cei mai mari exportatori de mobilier din România sunt Aramis Invest, Taparo şi Ecolor, potrivit unui clasament realizat de Institutul Naţional de Statistică (INS).

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments