web analytics
Sunteți aici

BT este interesată de preluarea diviziei de leasing financiar a lui Ţiriac

Omul de afaceri Ion Ţiriac şi-a scos la vânzare divizia de leasing financiar, iar printre jucătorii interesaţi de o posibilă achiziţie s-ar număra şi Banca Transil­vania, potrivit Ziarului Financiar.

Pentru a găsi un cum­pă­rător, Ţiriac a mandatat celebra banca Rothschild, cu care a mai lucrat la mijlocul anilor 2000, când a vrut să găsească un investitor pentru Banca Ţiriac. Portofoliul total al Ţiriac Leasing se ridică la circa 200 milioane de euro.

În 2016, cel mai recent an pentru care există date oficiale, Ţiriac Leasing a finanţat bunuri în valoare de 447 milioane de lei, ceea ce corespundea unei cote de piaţă la acea vreme de peste 5%. Probabil afacerile Ţiriac au avansat anul trecut, dar şi în acest an, piaţa de leasing financiar fiind unul dintre sectoarele economice care au captat cel mai bine creşterea economiei. Portofoliul Ţiriac Leasing este predominant auto, iar segmentul auto este principalul motor al pieţei de leasing financiar.

Printre jucătorii care ar putea intra într-o negociere cu Ţiriac pentru o posibilă achiziţie s-ar putea număra Banca Transil­vania, care ar fi interesată să devină mai vizibilă în piaţa de leasing, în momentul actual având o prezenţă marginală în comparaţie cu principalii săi competitori bancari.

Ţiriac Leasing a raportat un profit net de 20,5% anul trecut, în creştere cu 18% faţă de 2017. După profitabilitate, Ţiriac Leasing se situează pe locul 7 în clasamentul companiilor de profil.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW