28.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iunie 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALLivrările de spaţii industriale vor depăşi anul acesta 1 milion de metri...

Livrările de spaţii industriale vor depăşi anul acesta 1 milion de metri pătraţi

Livrările de spaţii industriale vor înregistra în acest an cea mai spectaculoasă evoluţie, depăşind pentru prima oară pragul de un milion de metri pătraţi livraţi într-un singur an la nivel naţional, în creştere cu 70% faţă de 2017.

Din acest total, peste 540.000 de metri pătraţi de spaţii industriale au fost deja livraţi, restul proiectelor aflându-se într-un stadiu avansat de construcţie, potrivit unui studiu de piaţă realizat de compania de consultanţă imobiliară Activ Property Services.

”2018 se anunţă ca fiind un an record al pieţei industriale, vârful de activitate fiind atins în urma creşterilor consecutive de 40-50% în fiecare din ultimii trei ani”, potrivit analizei Activ Property Services.

Activitatea de dezvoltare din zona spaţiilor industriale a fost reluată începând cu 2015 pe fondul creşterii cererii venite în special din partea sectorului logistic şi, care a condus la livrarea unui stoc nou de 593.000 metri pătraţi în 2017.

Totodată, creşterea economică şi avântul accelerat al consumului au condus la volume în creştere ale cererii, cu un plus de 70% anul trecut, când s-a stabilit un record de 730.000 metri pătraţi de tranzacţii majore de închiriere la nivel naţional.

Potrivit Activ Property Services, în primele nouă luni din 2018 tranzacţiile majore de închiriere au cumulat 350.000 de metri pătraţi, Capitala fiind responsabilă de 60% dintre acestea. Volume importante de închirieri s-au inregistrat şi în Pitesti, Craiova sau Cluj-Napoca şi, în premieră în Buzău, unde Ursus Breweries a inchiriat 20.000 de metri pătraţi. Peste 90% din suprafaţa totală a fost închiriată pentru activităţi de depozitare şi logistică.

Peste 700.000 de metri pătraţi de spatii noi au potenţial de finalizare în 2019

Analiştii Activ Property Services estimează că livrările de spaţii noi vor continua într-un ritm alert şi în 2019, astfel că peste 700.000 de metri pătraţi de spatii noi au potenţial de finalizare, din care peste 390.000 metri pătraţi sunt deja în construcţie.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments