web analytics
Sunteți aici

Americanii de la Visteon caută 400 de angajaţi pentru centrul de dezvoltare din Timişoara

Producătorul american de sisteme electronice de bord pentru automobile Visteon va deschide până la finalul acestui an un centru de dezvoltare a produselor în Timişoara, unde intenţionează să recruteze până în 2020 aproximativ 400 de oameni .

Profilul candidatului căutat de Visteon implică o combinaţie de dezvoltatori cu o experienţă de peste trei – cinci ani în domeniul automotive şi tehnologie, precum şi de dezvoltatori cu experienţă în managementul proiectelor şi experienţă de supervizare.

De asemenea, Visteon intenţionează să recruteze proaspăt absolvenţi din domeniul automatizării, electronicii, informaticii sau a disciplinelor tehnice similare. Compania caută candidaţi ale căror seturi de competenţe includ limbajul de programare C şi/sau C++, proiectarea software-ului pentru sistemele automate integrate sau proiectarea de software şi modelarea UML.

Noul centru de dezvoltare automotive va fi implicat, în principal, în dezvoltarea software pentru sistemele electronice avansate de bord (panouri de bord digitale, sisteme de infotainment şi afisare pe parbriz) pentru producătorii europeni de automobile şi va colabora cu Directorul Tehnic al Visteon şi cu Centrele Tehnice Europene pentru dezvoltarea de noi tehnologii privind condusul autonom.

”Ca răspuns la cererea în creştere pentru sistemele electronice de bord pentru automobile şi pentru produsele asistate şi autonome, Visteon a închiriat spaţiu pentru birouri în zona centrală a Timişoarei. În cadrul noului centru vor lucra iniţial ingineri de dezvoltare, supervizori şi manageri. Extinderea centrului se va realiza în etape, în funcţie de cererea clientului”, au anunţat reprezentanţii Visteon.

Visteon, al cărui sediul central este în Van Buren (Michigan, Statelor Unite ale Americii), este o companie globală de tehnologie care proiectează şi produce sisteme electronice de bord pentru automobile şi soluţii de vehicule conectate pentru unii dintre cei mai importanţi producători auto la nivel modial, printre care BMW, Mercedes, Porsche şi Jaguar Land Rover.

Visteon furnizează tablouri de bord şi indicatoare cu afişare digitală, sisteme de informare şi infotainment, sisteme audio, telematică, controlerele de domeniu pentru pilotaj SmartCore™ şi platforma pentru conducere autonomă DriveCore™. Compania furnizează soluţii software integrate pentru conectivitate multimedia şi smartphone pentru industria auto globală.

Vânzări de 3,15 miliarde de dolari şi peste 10.000 de angajaţi 

Centrul de dezvoltare a produselor auto Visteon din Timişoara face parte din planul de dezvoltare a companiei în Europa, alături de centrele tehnice din Bulgaria, Germania, Franţa şi Marea Britanie. Compania are aproximativ 10.000 de angajaţi în peste 40 de centre din 18 ţări, iar anul trecut a avut vânzări de 3,15 miliarde de dolari.

Sursa Foto: Facebook Visteon

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW