28.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iunie 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALInvestiţii de 12 mil. € în parcul industrial Eurobusiness II din Oradea

Investiţii de 12 mil. € în parcul industrial Eurobusiness II din Oradea

Parcul industrial Eurobusiness II, de­ţi­nut de primăria municipiului Oradea, a atras prin negociere directă două investiţii în valoare totală de 12 mil. euro, care vor crea cel puţin 120 de locuri de muncă până în anul 2021, potrivit unui comunicat de presă transmis de ADLO.

Primul contract, privind o investiţie de apro­ximativ 6 mil. euro pe o suprafaţă de teren de 16.837 mp în parcul Eurobusiness II, a fost semnat în primăvara acestui an de ADLO cu compania Sapient SRL. Societatea are ca domeniu principal de ac­ti­vitate «Fabricarea produselor farma­ceu­tice de bază», fiind astfel prima com­pa­nie care va construi în incinta parcului industrial din Oradea un centru de cercetare-dez­voltare în alte ştiinţe naturale şi ingi­nerie şi a oricăror altor activităţi conforme le­gilor aplicabile în materia parcurilor in­dus­triale.

Cea de-a doua investiţie câştigată de parcul industrial Eurobusiness II va fi realizată de compania Quadroform SRL, subsidiara holdingului Quadroform GmbH din Germania. Compania va investi 6 mil. euro în construirea unei clădiri destinate unei hale de producţie ferestre şi uşi din PVC şi aluminiu, pe o suprafaţă totală de teren de 20.561 mp.

Parcul Industrial Eurobusiness II este situat în Oradea, pe strada Ogorului, în apropierea DN 79 Oradea-Deva şi DN 76 Oradea-Arad. Suprafaţa totală este de 83 de hectare, iar preţul terenului porneşte de la 8 euro/mp.

Contractul se încheie pe o perioadă de minimum 25 de ani, iar redevenţa percepută de administratorul parcului este de minimum 0,32 euro/mp/an. Terenul poate fi cumpărat imediat după finalizarea investiţiei, iar taxa de administrare este de 0,5 euro/mp/an fără TVA, potrivit informaţiilor de pe site-ul Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea.

Investiţiile în parcul industrial din Oradea pot fi realizate prin negociere directă, pentru investiţii de peste 5 mil. euro, respectiv prin licitaţie, pentru investiţii de sub 5 mil. euro. Cele două proceduri se aplică în cazul investiţiilor de tip greenfield (terenul este oferit liber de sarcini cu posibilitate de conectare la utilităţile publice pe limita de proprietate), prin concesionarea terenului cu posibilitate de cumpărare după realizarea unui procent de 15% din investiţia propusă (în cazul investiţiilor de peste 5 mil. euro) sau după realizarea investiţiei în procent de 100% (pentru investiţii sub 5 milioane de euro). Există şi posibilitatea construirii unor hale pentru închiriere de către administraţia parcului în colaborare cu un dezvoltator pe baza cererilor primite de la companii, conform ADLO.

ADLO administrează trei parcuri industriale în Oradea

Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea mai administrează şi parcurile industriale Oradea I şi III. Parcul industrial Oradea III este cel mai nou şi are o suprafaţă de 15 hectare. Parcul industrial Oradea I, cu o suprafaţă de 130 de hectare, este funcţional începând cu anul 2011 şi a necesitat o investiţie de 71 mil. lei (15,7 mil. euro) în infrastructură, jumătate din sumă venind din fonduri europene. Parcul industriale I, II şi III sunt administrate de Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea, companie publică deţinute de primăria municipiului Oradea.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments