web analytics
Sunteți aici

Acţionarii Banca Transilvania au aprobat fuziunea cu Bancpost

Acţionarii Banca Transilvania au aprobat fuziunea prin absorbţie cu Bancpost, conform conditiilor din proiectul de fuziune, care menţionează că data efectivă a fuziunii va fi 31 decembrie 2018, în funcţie de aprobarea BNR, potrivit Ziarului Financiar.

Horia Ciorcilă, preşedintele consiliului de administraţie al Băncii Transilvania le-a mulţumit acţionarilor pentru încrederea acordată prin aprobarea fuziunii şi a anunţat că ”având la bază sinergiile Banca Transilvania şi Bancpost şi văzând rezultatele de până acum, avem încredere că vom finaliza cu bine planul ambiţios al integrării din decembrie, când cele două bănci vor fuziona”.

Operaţiunea prevede dizolvarea fara lichidare a Bancpost şi transmiterea universală a patrimoniului către Banca Transilvania. In consecinta se vor atribui către actionarii Bancpost actiuni nou emise de Banca Transilvania. De asemenea, Banca Transilvania îşi va majora capitalul social. Banca Transilvania a cumpărat Bancpost, cu o cotă de piaţă de 2,9%, într-o tranzacţie în jur de 235-250 milioane euro.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW