4.7 C
Cluj-Napoca
marți, decembrie 10, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALConsultanţii critică depunctarea IT în programul Start-Up Nation 2018

Consultanţii critică depunctarea IT în programul Start-Up Nation 2018

Noua structură a programului Start-up Nation 2018, prin care este depunctat domeniului IT, a atras critici de la politicieni şi consultanţi, potrivit Mediafax.

În programul din 2017, IT-ului îi erau alocate 40 de puncte şi se clasa pe prima poziţie, acum a coborât pe a doua poziţie, încadrat în categoria servicii, cu un punctaj de 30, însă în paranteză este specificat exclusiv IT. Prin propunerile făcute recent producţia va fi pe primul loc şi va obţine un punctaj maxim de 30 de puncte.

”O firmă de IT este mai puţin valoroasă decât o şaormerie sau decât o spălătorie de maşini, cu fisă sau fără fisă. Logica PSD este greşită atâta timp cât România poate deveni competitivă doar încurajând afacerile generatoare de valoare adăugată brută foarte înaltă, în domenii orientate către o cerere prezentă şi, pe cât posibil, viitoare: industrii creative, tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, robotizare, construcţii de maşini şi utilaje asistate de computer, servicii financiare, agricultură ecologică”, a spus Ionuţ Simionca, deputatul PMP, citat de Mediafax.

Modificările propuse recent pentru programul Start-up Nation 2018 prevăd ca unul dintre criteriile de selecţie privind evaluarea online a planului de afaceri să fie domeniul de activitate, astfel, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a propus ca în acest an producţia să fie pe primul loc.

IT-ul poate să mai obţină finanţare doar prin Programul Operaţional de Competitivitate 2014 – 2020 (POC – program de cercetare dezvoltare), explică Cosmin Drăgoi, consultant fonduri europene. Pe lângă IT, şi celelalte domenii vor primi un punctaj mai mic faţă de anul trecut. Industriile creative vor primi 20 de puncte, în timp ce în programul din 2017 primeau 35 de puncte, fiind chiar înaintea serviciilor, care aveau 30 de puncte. Domeniul de activitate ”comerţul şi alte activităţi” a scăzut de la 25 de puncte la 10 puncte. Reprezentanţii Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) au solicitat ministe­rului o serie de modificări ale programului, care să repare disfuncţionalităţile actuale.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments