11.8 C
Cluj-Napoca
joi, martie 28, 2024
Google search engine
AcasăAFACERI LA ÎNCEPUTGuvernul va finanţa a doua ediţie a Start-Up Nation cu 2 mld....

Guvernul va finanţa a doua ediţie a Start-Up Nation cu 2 mld. lei

Guvernul va acorda un sprijin finan­ciar de 2 miliarde de lei pentru programul Start-Up Nation 2018, aflat la a doua ediţie, potrivit datelor prezentate de Guvern. Proiectul prevede acordarea unei fi­nan­ţări nerambursabilă de 200.000 de lei pentru fiecare din cei 10.000 de beneficiari.

Modificările propuse proiectului de lege pentru a doua ediţie a programului sunt în dezbatere publică, cu scopul de a-l face mai clar, cu o procedură de achiziţii simplificată şi modul de lucru cu beneficiarii să fie uniform în toată ţara, potrivit datelor prezentate de Guvern.

Gu­vernul încurajează dezvoltarea unor afaceri în zonele geografice mai puţin dezvoltate. Acest criteriu este prezentat şi în pro­iectul de urgenţă publicat luni, 1 octombrie, pe site-ul Ministerului pentru IMM-uri. Astfel, în localităţile din ju­deţele în care nu­mă­rul de IMM-uri este mai mic de patru la ni­vel judeţean/100 locuitori vor primi 20 de puncte. Totuşi, judeţele mai dezvoltate, în care numărul IMM-urilor este de peste pa­tru, antrepre­norii vor primi doar 5 puncte.

În documentul pentru modificarea pro­gramului Start-Up Nation 2018, ministerul a propus şi ca antreprenorii care contractează fonduri prin Start-Up Nation 2018 să poată solicita acordarea unui avans de până la 30% din suma totală aprobată. Alte propuneri de modificări sunt punctajele acordate domeniilor IT şi producţie, fiind de 30 de puncte, urmate de industriile creative cu 20 de puncte şi apoi comerţul şi alte activităţi cu 10 puncte.

Anul trecut au fost înfiinţate 21.000 de noi locuri de muncă 

Anul trecut au fost depuse 19.000 de proiecte şi au fost înfiinţate peste 8.000 de firme, care oferă locuri de muncă pentru circa 21.000 de persoane în prezent, în sectoare precum economie, producţie, industrii creative, servici şi IT. Prin programul Start-Up Nation 2018, Ministerul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat vrea să stimuleze înfiinţarea de noi întreprinderi mici şi mijlocii, persoanele fizice, putând înfiinţa întreprinderi cu fonduri alocate de guvern.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments