11.7 C
Cluj-Napoca
marți, mai 21, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFurnizorul german de sisteme de încălzire Viessmann a ajuns la afaceri de...

Furnizorul german de sisteme de încălzire Viessmann a ajuns la afaceri de 31 mil. euro

Furnizorul german de sisteme de încălzire Viessmann, cu sediul în localitatea Ghimbav, judeţul Braşov, a avut anul trecut o cifră de afa­ceri de aproximativ 142,2 mil. lei (31 mil. euro), în creştere cu 17% faţă de anul pre­ce­dent, potrivit date­lor de la Ministerul Finan­ţelor. Compa­nia a avut anul trecut un profit net de 11,3 mil. lei (2,5 mil. euro), mai mare de 3,7 ori faţă de anul anterior, şi un număr mediu de 62 de angajaţi, potrivit datelor publice.

Viessmann furnizează sisteme de încălzire ecologice (cazane pe combustibil lichid, solid, gazos sau în condensaţie), siste­me solare, pompe de căldură, generatoare de căldură pentru surse de energie regene­rabile, sisteme de ventilaţie, boilere.

Compania furnizează sisteme de în­căl­zire pentru clădiri rezidenţiale precum siste­me termice solare pentru prepararea apei cal­de menajere, aport termic şi răcire cen­trală, cât şi cazane speciale pe buşteni, aşchii de lemn si peleţi, pompe de căldură pentru a utiliza căldura din sol, apele subterane sau aerul înconjurător, precum şi sistemele solare, fotovoltaice şi de ventilaţie.

Pentru unităţile comerciale Viessmann comercializează componente ale tehnicii de au­to­matizare, telecomenzi şi accesorii pen­tru monitorizarea şi operarea de la distanţă, iar pentru domeniul industrial compania fur­nizează sisteme de încălzire pentru toate aplicaţiile şi orice sursă de energie, de la 1,5 la 120.000 kW.

Compania Viessmann are sediul în localitatea Ghimbav, judeţul Braşov şi bi­ro­uri comerciale în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Bacău. Compania a fost înfiinţată în anul 1998 ca filială a grupului german Vies­smann, producător de sisteme de încăl­zir­e, industriale şi de refrigerare.

Afaceri globale de 2,37 mld. euro

Viessmann rea­lizează o cifră de afaceri totală de 2,37 mi­liarde de euro şi are peste 12.000 de angajaţi. Germanii deţin 22 de fabrici amplasate în 11 ţari, precum şi reprezentanţe comer­ciale în 120 de sedii din 74 de ţari. Exportul reprezintă 55% din totalul cifrei de afaceri a companiei, potrivit informaţiilor de pe site-ul Viessmann.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments