web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Într-o oră la bursă se tranzacţionează 1 mil. lei cu acţiuni Banca Transilvania

Într-o oră la bursă se tranzacţionează 1 mil. lei cu acţiuni Banca Transilvania

Într-o oră la Bursa de la Bucureşti se tran­zac­ţionează în medie 1 milion de lei cu acţiuni Banca Tran­silvania, 600.000 de lei cu acţiuni BRD, 393.000 de lei cu acţiuni Petrom, în timp ce cea mai scăzută lichiditate revine acţiunilor operatorului pieţei de capital, respectiv BVB, de 15.000 de lei, potrivit cal­culelor făcute de jurnaliştii Ziarului Financiar pe baza datelor agregate de BT Capital Part­ners în raportul BT Equity Research.

Banca Transilvania (TLV) este cel mai lichid emitent de la Bucureşti, poziţie pe care se menţine de câţiva ani deja. Locul secund este ocupat de BRD Groupe Société Générale. În medie, într-o oră se pot vinde acţiuni în valoare de 0,59 milioane lei, în timp ce podiumul este completat de Fondul Pro­prietatea cu 0,47 milioane lei.

OMV Petrom (SNP) reu­şeşte să se plaseze pe locul al patrulea, cu aproximativ 393.000 lei într-o oră. La nivelul SIF-urilor, pe primul loc este SIF Oltenia (SIF5), cu 0,5 milioane lei, echivalentul a 62.000 lei într-o oră. Totodată, SIF Moldova urmează în topul SIF-urilor, cu 37.000 lei pe oră.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW