web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Francezii de la Sogefi vor să investească 50 mil. euro într-o fabrică de componente auto la Oradea

Francezii de la Sogefi vor să investească 50 mil. euro într-o fabrică de componente auto la Oradea

Sogefi Suspensions Eastern Europe, o companie din grupul francez Sogefi, parte a holdingului industrial CIR, intenționează să construiască la Oradea, în Parcul Industrial Euobusiness I, o fabrică de componente auto pe o suprafață de teren de 94.332 mp, în valoare de aproximativ 50 mil. euro.

Investiția este condiționată de aprobarea solicitării privind accesarea unui ajutor de stat partea statului român și a rezultat în urma unei negocieri directe. În luna august italienii au depus o scrisoare de intenţie în care solicită administratorului parcului industrial concesionarea unui teren în vederea construirii unei hale de producţie în domeniul automotive, având o suprafaţă de aproximativ 30.000 mp.

În urma discuţiilor cu reprezentanţii Sogefi Suspensions Eastern Europe, Primăria Oradea a decis să pună la dispoziţia investitorului un teren de 95.000 de metri pătraţi, decizie care a fost anunţată în 7 septembrie. În 10 septembrie, prima zi în care s-au primit la Finanţe cereri pentru ajutoare de stat., grupul italian a depus solicitarea pentru investiţia de 255 mil. lei de la Oradea.

Afaceri de 115 mil. lei în 2017
Italienii, prezenţi în 23 de ţări mai au o companie în România, Sogefi Air Cooling din Argeş cu activităţi de fabricare a plăcilor, tuburilor şi profilelor din material Plastic. Compania a avut în 2017 o cifră de afaceri de 115 mil. lei, în creştere cu 22% faţă de 2016, un profit net de 5,2 mil. lei cu un număr mediu de 64 de angajaţi.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW