web analytics
Sunteți aici

Germanii de la Pfeiffer Vacuum au investit 13 mil. euro într-o fabrică de pompe industriale în parcul Nervia din Apahida, Cluj

Compania germană Pfeiffer Vacuum a investit 13 mil. euro într-o fabrică de pompe industriale locali­zată în parcul Nervia din localitatea Apahida, Cluj.

Noua unitate de producţie, cu o suprafaţă de 4.500 mp, va servi acti­vităţilor de producţie, respectiv repa­raţie a pompelor industriale. Inves­tiţia presupune şi o creştere a numărului de angajaţi de la 74 la 100 de persoane, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

”Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România au însumat 2 314 milioane euro, comparativ cu 2 275 milioane euro în perioada ianuarie – iulie 2017, din care participaţiile la capital – inclusiv profitul reinvestit net estimat – au însumat 2 179 milioane euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă de 135 milioane euro. În acest context general, ca urmare a unei investiţii de 13 milioane euro, inaugurăm o nouă uzină a filialei române Pfeiffer Vacuum, în Apahida, Parc industrial Nervia”, a declarat Pascal Fesneau, administratorul companiei Pfeiffer Vacuum România şi consulul onorific al Franţei la Cluj-Napoca.

Afaceri de 4,3 mil. euro în 2017

Compania Pfeiffer Vacuum România a avut anul trecut o cifră de afaceri de 19,8 mil. lei (4,3 mil. euro), un profit net de 214.000 lei (47.000 de euro) şi un număr mediu de 56 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor. Pfeiffer Vacuum Ro­mânia este subsidiara locală a grupului german Pfeiffer Vacuum, producător global de pompe de vid, cu afaceri totale de aproximativ 587 mil. euro în 2017. Pfeiffer Vacuum are se­diul central în Germania şi filiale în Ro­mânia, Franţa, Statele Unite şi Coreea.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW