web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > ”Unicornul” cu birou la Cluj a fost evaluat la 3 mld. dolari după o nouă finanţare

”Unicornul” cu birou la Cluj a fost evaluat la 3 mld. dolari după o nouă finanţare

UiPath, compania specializată în Enterprise Robotic Process Automation (RPA) şi primul ”unicorn” (companie din tehnologie cu o valoare de piaţă de peste 1 miliard de dolari) românesc a primit o nouă finanţare care o evaluează la 3 miliarde de dolari. Este cea mai înaltă evaluare înregistrată în istorie de o companie de IT lansată din România, conform unui articol publicat de Wall Street Journal.

”UiPath a promit luni o finanţare care o evaluează la 3 mld., dolari, la şase luni după o altă rundă de finanţare care o evaluase la 1,1 mld. dolari”, scrie Wall Street Journal.

Sequoia Capital şi Capital G au condus împreună cea mai recentă finanţare a UiPath, o rundă de 225 mil. dolari care aduce finanţările totale primite de firmă la 400 mil. dolari, după investiţii de la Earlybird Ventures şi Accel partners. CapitalG este una dintre diviziile de investiţii ale Alphabet (Google), scrie WSJ.

Piaţa roboţilor software va atinge în acest an valoarea de 1,1 mld. dolari de la 325 mil. dolari în 2016, conform companiei de cerecetare Forrester. Piaţa creşte atât de repede pentru că directorii de IT din companii pot să le arate şefilor că pot obţine economii imediat ce instalează un robot software care poate face mai repede şi cu erori mai mici joburi repetitive. Roboţii UiPath costă doar 20 până la 33% din cât ar plăti o companie unui om şi poate lucra de 3-4 ori mai mult, a declarat pentru WSJ Jairo Quiros, vicepreşedinte pentru servicii globale al companiei Equifax Inc.

Estimează afaceri de 200 mil. dolari

Daniel Dines, unul dintre fondatorii companiei, a declarat pentru WSJ că UiPath estimează pentru acest an afaceri de 200 mil. dolari, faţă de doar 43 mil. dolari în 2017 şi 3 mil. dolari cu un an înainte. Printre clienţii firmei se numără General Electric, Walmart şi Chevron.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW