23.7 C
Cluj-Napoca
duminică, iunie 23, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALGrupul feroviar Grampet preia controlul fabricii de medicamente Polisano din Sibiu

Grupul feroviar Grampet preia controlul fabricii de medicamente Polisano din Sibiu

Grupul feroviar Grampet şi-a majorat par­ticipaţia la fabrica de medica­men­te Polisano Pharmaceuticals din Sibiu de la 20% la 74%, deve­nind astfel acţionarul principal al com­paniei. Grampet estimează investiţii de 25 mil. euro într-o linie de pro­ducţie a medicamentelor oncologice solide.

”Investiţia vine după două achiziţii consecutive de participaţii minoritare pe parcursul anului trecut, timp în care am înţeles mai bine nevoile şi potenţialul de dez­voltare al acestei fabrici. Pregătim lan­sarea primei linii de producţie de medica­mente onco­logice solide în prima jumătate a anului viitor, în urma unei investiţii de 25 mil. euro, pentru o capacitate de aproximativ 10 mil. unităţi terapeutice anual. Totodată, până la finalul lui 2019 vor fi finalizate pregătirile pentru producţie pe liniile de oncologice lichide injectabile existente în fabrica din Sibiu”, a spus Gruia Stoica, preşedintele Grupului Grampet.

Aproximativ 30% din producţia Poli­sano Pharmaceuticals urmează să ajungă pe piaţa internă, restul fiind dedicat exportului în cele 35 de pieţe cu care Polisano lucrează deja, dar şi în alte ţări, pe măsură ce compania îşi va extinde parteneriatele.

”Lucrăm în acest moment cu peste 100 de medici şi farmacişti şi investim în mod constant în inovaţie, căutând cele mai moderne, diverse şi accesibile formule farmaceutice. Totodată, sperăm să avem o contribuţie semnificativă în atenuarea crizei de oncologice pe piaţa românească, pe care pacienţii o resimt tot mai acut în ultimii ani”, spune Roxana Manole, CEO al Polisano Pharmaceuticals. Compania este controlată în proporţie de 74% de Grampet Group, restul de 26% fiind deţinut de fa­milia Muntean şi de avocatul Remus Borza.

Fabrica de la Sibiu are 160 de angajaţi şi o suprafaţă de 33.000 metri pătraţi. În prezent, are o capacitate de producţie echivalentă cu peste 500 de milioane de unităţi terapeutice şi produce peste 50 de mărci proprii de suplimente alimentare şi OTC-uri distribuite în 35 de ţări.

Cotă de piaţă de 30%

Grupul feroviar Grampet cuprinde 16 companii care acoperă în mod strategic întregul lanţ de soluţii şi produse de trans­port feroviar, oferind servicii de transport feroviar marfă, construcţii, reparaţii şi modernizarea materialului rulant, producţia de piese de schimb, închiriere de material rulant, transbordarea mărfurilor, servicii logistice, precum şi soluţii inovatoare de IT pentru operatorii feroviari.

Compania fanion este Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare operator privat feroviar din România, cu o cotă de piaţă de aproximativ 30% şi o poziţie strategică în industrii cheie precum petrol şi gaze, construcţii sau agricultură.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments