23.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALTimişorenii de la Casa Rusu au deschis la Cluj cel de-al 27-lea...

Timişorenii de la Casa Rusu au deschis la Cluj cel de-al 27-lea magazin al reţelei de mobilier și articole de casă

Retailerul de mobilier și articole de casă Casa Rusu, controlat de familia Rusu din Timişoara, a ajuns la o reţea de 27 de magazine de mobilier și articole de casă, odată cu deschiderea unităţii din incinta centrului comercial Auchan Iris Cluj. Unitatea are o suprafaţă de peste 6.000 mp, fiind cel mai mare magazin de mobilier al reţelei Casa Rusu, potrivit companiei.

”Nevoia unui nou magazin, mai mare si mai elegant, pe o suprafata de peste 6.ooo de mp a venit in contextul dezvoltarii activitatii in aceasta zona din inima Transilvaniei. Cunoastem foarte bine potentialul si specificul local pentru ca suntem prezenti in mod direct aici, in Cluj, de aproape 10 ani. Investiția în amenajări, finisaje și mobilierul adus aici de la cele trei fabrici ale noastre se ridică la peste 1 milion de euro”, a declarat Cristian Rusu, proprietarul grupului de companii Casa Rusu-Rus Savitar.

Familia Rusu deţine pe piaţa locală trei fabrici, unde se produce mobilierul din PAL (plăci din aşchii de lemn) melaminat şi mobilierul tapiţat, precum şi o reţea de 27 de magazine. Circa 95% din mobilierul comercializat în reţeaua de magazine Casa Rusu se realizează în fabricile Rus Savitar.

Busi­nes­sul consoli­dat al Rus-Savitar (fabrică) şi Casa Rusu (reţeaua de magazine) a ajuns la 49,5 mil. euro în 2017, în creştere cu 16% faţă de anul precedent, datorită in­vestiţiilor făcute în deschiderea de noi magazine, dar şi în creşterea capa­ci­tăţii de producţie a fabricilor pe care le deţine.

Prezenţi de 24 de ani pe piaţă

Familia Rusu a pus bazele firmei în 1994, iar timp de mai mulţi ani activitatea s-a concentrat pe importul şi distribuţia de mobilă. În 2000, conducerea afacerii a fost preluată de Cristian Rusu (foto), iar în 2005 s-a realizat o primă investiţie într-o unitate de producţie de mobilă din PAL.

Ulterior, în 2007, acţionarii au demarat proiectul pentru o a doua fabrică, finalizată în 2008, în urma unei investiţii de peste 11 mil. euro. Ulterior a fost făcut şi al treilea pariu pe producţie. În 2009, când piaţa a început să cadă, firma a decis să investească în reţeaua proprie de magazine.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments