-3.3 C
Cluj-Napoca
marți, decembrie 5, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALTeraplast vrea să atragă 7 mil. euro de la stat pentru investiţii

Teraplast vrea să atragă 7 mil. euro de la stat pentru investiţii

Grupul TeraPlast Bistriţa, care activează pe piaţa materialelor de construcţii, vrea să atragă fonduri de peste 6 milioane de euro de la stat, compania urmând să depună în acest sens trei proiecte în valoare totală de 15 milioane de euro in cadrul schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie.

Concret, cele trei proiecte de investiţii vizează TeraPlast (producător de ţevi, granule şi profile din PVC), Depaco (producător de ţiglă metalică) şi TeraGlass (producător de ferestre şi uşi din PVC). Valoarea cumulată a ajutorului de stat nu depăşeşte 6,8 milioane de euro, sumă cu care societăţile beneficiare din cadrul grupului Teraplast se angajează să contribuie la bugetul de stat prin taxe şi contribuţii salariale suplimentare până în 2024.

”Considerăm că această schemă de ajutor de stat se pliează mai bine pe dimensiunea companiilor din grupul Teraplast. Dorim de asemenea să vedem cum se transformă în realitate declaraţiile făcute în spaţiul public de autorităţi, cum că acestă schemă vizeaza sprijinirea companiilor româneşti, pentu ca pana acum au beneficiat de ajutoare de stat cu precadere firmele straine”, a declarat Dorel Goia, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Grupului TeraPlast.

Capitalizare de peste 308 mil. lei

Schema prin care Grupul TeraPlast a solicitat ajutor de stat are ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie şi dezvoltare regională. În contextul aprobarii finanţării, toate cele trei proiecte vor fi demarate imediat. Grupul Teraplast include compania Teraplast (producător de ţevi, granule şi profile din PVC), subsidiarele Terasteel şi Terasteel Serbia (producători de panouri sandwich şi structuri metalice zincate), subsidiara Teraglass (producător de ferestre şi uşi din PVC), subsidiara Teraplast Logistic, Teraplast Ungaria (distribuitor), Depaco (producător de ţiglă metalică) şi Politub (producător de ţevi). Teraplast este listată la Bursa de Valori Bu­cureşti de zece ani, perioadă în care şi-a tri­plat valoarea de piaţă, ajungând să aibă acum o capitalizare de peste 308 mil. lei.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments