web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > eJobs: 8 din 10 angajaţi români vor să lucreze de acasă

eJobs: 8 din 10 angajaţi români vor să lucreze de acasă

Numărul companiilor care oferă angajaţilor posibilitatea de a lucra remote este din ce în ce mai mare, însă anul acesta a cunoscut o adevărată explozie după ce conceptul de telemuncă sau muncă de la distanţă a fost legiferat, potrivit lui Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Potrivit unui studiu realizat de platforma de recrutare online, 35% dintre angajaţii români pot alege să lucreze de acasă o zi pe lună, în timp ce 13% lucrează numai de acasă. Cu toate acestea, munca de la distanţă pare să fie un deziderat pe care îl au tot mai mulţi dintre angajaţi, 86% dintre participanţii la cercetare declarând că şi-ar dori să aibă această opţiune.

Motivele pentru care ar face o astfel de schimbare sunt o mai bună gestionare a timpului de lucru (menţionat de 60% dintre respondenţi), eliminarea timpului pierdut în trafic (55%) sau creşterea gradului de confort personal.

Angajaţii români mai menţionează şi reducerea cheltuielilor aferente transportului sau mesei de prânz, creşterea productivităţii, dar şi scăderea nivelului de stres generat de conflictele de la birou. 32,4% spun că munca de acasă le oferă ocazia de a petrece mai mult timp cu familia. În plus, 48% dintre participanţii la studiu au declarat că, de când lucrează de acasă, productivitatea lor a crescut.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW