18.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iulie 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProprietarul Vivo! Cluj a obţinut în primul semestru venituri de 23,5 mil....

Proprietarul Vivo! Cluj a obţinut în primul semestru venituri de 23,5 mil. euro din chirii

Grupul austriac Immofinanz, care deţine pe piaţa locală centrele comerciale Vivo! din Cluj-Napoca, Piteşti, Constanţa şi Baia Mare, clădirile de birouri şi proprietăţile de retail Iride Business Park, Metroffice, S-Park, Victoria Park, Băneasa Airport Tower (office) a realizat  în prima jumătate a anului financiar 2018 venituri din chirii de 23,5 milioane de euro, cu circa 5% mai mult decât în primele şase ale anului anterior.

Proprietăţile Immofinanz din România au o valoare de 807,7 milioane de euro, respectiv 19% din portofoliul total al companiei austriece, iar în prima jumătate a anului financiar 2018 veniturile din închirieri au însemnat 19,8% din încasările grupului, arată raportul financiar al companiei.

Portofoliul de investitii finalizate în valoare de 625,2 milioane de euro este reprezentat de nouă cladiri de birouri (13,8% din intreg portofoliul de birouri) şi şase proprietăţi de retail (22,4% din intreg portofoliul de retail). Printre proprietăţile dezvoltate pe plan local se numără Iride Business Park, Metroffice, S-Park, Victoria Park, Băneasa Airport Tower (office) şi patru centre comerciale Vivo! în Cluj-Napoca, Piteşti, Constanţa şi Baia Mare.

Pe lângă Vivo!, Immofinanz a anunţat că mai dezvoltă în România un brand existent deja la nivel de grup, tot în retail – Stop.Shop. Primul proiect sub acest nume va fi la Botoşani, unde Immofinanz a cumpărat anul trecut parcul de retail Family Center, pe care intenţionează să-l redenumească Stop.Shop pe parcursul acestui an. În plus, Immofinanz dezvoltă, sub acelaşi brand, un centru comercial în Braşov, pe fosta platformă IUS Braşov.

Venituri de 119 mil. euro la nivel de grup

La nivel de grup, Immofinanz a raportat venituri din chirii de 119 milioane euro, în creştere cu 3,5%, iar profitul net s-a diminuat cu 18%, la 86.2 miliaone euro. Portofoliul de real estate include 229 de proprietăţi în valoare de 4,3 miliarde euro. Rata de ocupare a ajuns la un nivel record, de 94.7%.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments