11.7 C
Cluj-Napoca
marți, mai 21, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALCâştigurile medii ale HR managerilor din Cluj ajung la aproximativ 6.500 de...

Câştigurile medii ale HR managerilor din Cluj ajung la aproximativ 6.500 de lei net pe lună

Un HR manager dintr-o companie din România câştigă, în medie, 6.576 de lei net pe lună, potrivit datelor centralizate de Paylab.ro, comparatorul de salarii lansat de platforma de recrutare online eJobs.

Media creşte, însă în funcţie de regiunea în care activează, astfel că în Capitală, de exemplu, câştigurile medii ale HR managerilor depăşesc pragul de 7.000 de lei net, iar la un nivel apropiat se află managerii din Cluj, cu venituri lunare de aproximativ 6.500 de lei net pe lună.

”Managerii de HR poartă în această perioadă, o responsabilitate uriaşă pe umeri, pentru că jobul lor înseamnă astăzi atragere de candidaţi, recrutare, retenţie, motivare şi aşa mai departe. Şi ei, la rândul lor, sunt foarte căutaţi în piaţă. Numai pe ejobs.ro sunt în acest moment 650 de locuri de muncă disponibile pentru poziţia de HR manager”, a spus Bogdan Badea, CEO al eJobs România.

Deficitul de personal de pe piaţa muncii, fluctuaţia de personal şi numărul mare de joburi vacante din majoritatea industriilor au făcut ca managerii de HR să aibă roluri-cheie în companii, iar salariile pe care le câştigă încep să reflecte importanţa pe care o au în dinamica organizaţiilor.

De regulă, cei care aplică pentru un job de HR manager trebuie să aibă experienţă de cel puţin 5 ani în domeniul resurselor umane şi să cunoască practicile şi procesele de HR dintr-o companie, de la recrutare şi selecţie, salarizare, legislaţia muncii până la evaluarea performanţei angajaţilor. Candidaţii trebuie să cunoască limba engleză şi să aibă studii superioare, potrivit anunţurilor de recrutare de pe site-urile de profil. De asemenea, aceştia trebuie să aibă abilităţi de leadership şi de comunicare şi să ştie să folosească sistemele de HR din companii.

8.454 de lei net pe lună pentru managerii de HR din judeţul Timiş

Potrivit Paylab.ro, cele mai mari câştiguri pentru funcţia de HR manager se înregistrează judeţul Timiş, unde respondenţii au raportat o medie salarială de  8.454 de lei net pe lună. Cei din Iaşi, Braşov sau Sibiu încasează lunar între 5.100 şi 5.600 de lei, în timp ce pentru Constanţa se raportează cele mai mici salarii din rândul oraşelor mari, în condiţiile în care un HR manager câştigă aproximativ 3.600 de lei net pe lună.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments