web analytics
Sunteți aici
Home > ANTREPRENORI DE SUCCES > O familie de antreprenori din Sfântu Gheorghe a ajuns la afaceri de 38 mil. euro din producţia şi distribuţia produselor alimentare

O familie de antreprenori din Sfântu Gheorghe a ajuns la afaceri de 38 mil. euro din producţia şi distribuţia produselor alimentare

Producătorul şi distribuitorul de produse alimen­tare ”Bertis” din Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, controlat de familia Berszany, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 175 mil. lei (38,3 mil. euro), mai mult cu 18% faţă de anul precedent, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Fondată în urmă cu 26 de ani ca o afacere de familie în domeniul comercializării produselor ali­mentare, Bertis s-a consolidat ca un grup care ope­rează pre­ponderent do­meniul industriei cărnii, co­mer­cializării pro­duselor alimentare şi alimentaţiei pu­blice.

În vederea di­ver­sificării activităţii, Bertis a investit într-o fabrică de pre­lucrare a cărnii (2006-2010), un atelier de brutărie-pa­tiserie (2012), o bucătărie in­dustrială (2015), dar şi în de­pozite frigorifice. Faţă de o ca­pacitate de pro­duc­ţie de o tonă pe zi de pre­parate din carne în anii 2004-2005, în prezent Bertis dispune de o capacitate de 30 de tone pe zi, potrivit infor­maţiilor de pe site-ul companiei.

Compa­nia pro­duce di­verse mezeluri, car­ne, pro­duse de panificaţie şi de cofetărie. Berits comercia­li­zea­ză atât carne proaspătă, pre­cum şi congelată de vită, porc, pui, curcan, raţă şi peşte, mezeluri, afumă­turi şi spe­cia­lităţi. Compania a deschis 5 restaurante şi o sală de evenimente în Sfântu Gheorghe şi oferă servicii de catering şi livrare la domiciliu prin intermediu Big Mama Delivery“, arată informaţiile de pe site-ul companiei.

Lanţul de magazine Bertis are zece unităţi în judeţul Co­vasna (şapte în Sfântu Gheorghe, un magazin Covasna şi două Târgu-Secuiesc). Distribuţia produselor Bertis se reali­zează cu mijloacele proprii de transport (parc auto cu 84 de maşini, dintre care 35 sunt frigorifice) pen­tru peste 1.500 de clienţi din judeţele Covasna, Braşov, Harghita, Mureş şi Bucureşti.

Prezenţi de 26 de ani pe piaţă

Cele mai populare pro­duse Bertis sunt crenvurştii, felurile de salam şi parizer, pro­dusele din carne afumată, legumele şi prăjiturile con­ge­la­te, alimentele semipreparate congelate şi produsele de pati­serie. Compania ”Bertis” SRL a fost înfiinţată în anul 1992 cu obiect principal de activitate comerţ cu ridicată al cărnii şi produselor din carne, avâdu-i ca asociaţi pe Berszany Emese şi Berszany Tibor.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW