web analytics
Sunteți aici

Producătorul de mezeluri din carne de vânat Silvania Gourmet mizează pe afaceri de 3,5 mil. euro

Producătorul de preparate din carne Universal SA din Crişeni, judeţul Sălaj, o fabrică specializată în pro­ducţia de me­zeleuri din carne de vânat marca Silvania Gour­met, estimează afaceri de 15,5 mil. lei (3,5 mil. euro) în 2018, în creştere cu circa 17% faţă de anul trecut.

”Suntem prezenţi cu preparatele din carne de vânat în Auchan, Carre­four, Selgros, Kaufland, Metro, Profi, Penny Market, Mega Image şi Cora, 75% din vânzări realizându-se prin re­taileri, 15% prin HoReCa şi 10% la export în Moldova, Ucraina, Dubai, Anglia, Italia, Franţa şi Belgia. Lunile urmă­toare urmează să intrăm şi în Un­garia şi Cehia”, a spus Andrei Pădurean, ma­nager operaţional al com­paniei Universal SA, fiul lui Vasile Pădurean, pro­prietarul fabricii.

Fabrica Universal SA produce lunar 80 de tone de mezeluri conven­ţionale şi 7 tone de mezeluri din carne de vânat, me­zelurile tradiţionale având o contri­buţie de doar 25% la formarea cifrei de afaceri a companiei.

”Producţia de mezeluri tradiţionale o vindem doar în judeţele Sălaj, Satu Mare, Bihor, Cluj şi Bistriţa-Năsăud. Nu mai puteam intra cu mezelurie tra­di­ţio­nale în retail din cauză că piaţa este su­pra­saturată pe acest segment. Tre­buia să vindem altceva că altfel nu rezistam”, a mai spus managerul operaţional Universal SA.

Producătorul de preparate din carne de vânat Silvania Gourmet se apro­vizionează cu materie primă, respectiv carne de mistreţ, căprioară, cerb şi alte animale sălbatice, de la distri­buitori autorizaţi din Europa, care lucrează cu vântori, potrivit reprezen­tan­ţilor companiei.

România are un singur abator autorizat care livrează carne de vânat

”Aducem carne de vânat din Irlanda, Polonia, Ungaria sau carne de camilă din Africa. Acum doi ani cumpăram carne de vânat din ţară, însă în România există un singur abator autorizat care livrează carne de vânat, necompetitiv momentan. Carnea din import ajunge mai ieftin la noi decât cea din Romania, şi are o calitate supe­rioară”, a precizat managerul Universal SA.

În ceea ce priveşte planurile de viitor, Universal SA vrea să scoată E-urile şi conservanţii artificiali din toată gama de preparate din carne de vânat, conformându-se tendinţelor şi cerinţelor din piaţă.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW