web analytics
Sunteți aici

Proprietarul foodpanda a preluat integral platforma hipMenu, lansată în urmă cu cinci ani la Cluj-Napoca

Grupul german Delivery Hero SE, care deţine în România compania foodpanda, a preluat integral platforma hipMenu, dezvoltată de clujenii Dan Klausmeier şi Ciprian Costa, care include ofertele a peste 300 de restaurante din Cluj, Bucureşti, Oradea şi Timişoara.

”Prin achiziţia hipMenu, Delivery Hero îşi consolidează poziţia de lider de piaţă în România, şi întăreşte clienţilor săi promisiunea că va continua să ofere cele mai memorabile experienţe de comenzi online de mâncare”, a declarat Gábor Szórád, CEO Delivery Hero pentru Europa Centrală şi de Est. Lansată în anul 2013, la Cluj-Napoca, platforma hipMenu.ro reuneşte în prezent ofertele a peste 300 de restaurante din Cluj, Bucureşti, Oradea şi Timişoara.

”Businessul hipMenu a înregistrat o evoluţie rapidă la nivel local şi, prin asocierea cu Delivery Hero, va beneficia de resursele necesare pentru a-şi continua dezvoltarea şi consolidarea poziţiei de lider în oraşele în care activează”, a declarat Dan Klausmeier, co-fondator hipMenu.

Aplicaţia hipMenu a fost dezvoltată de o echipă de clujeni şi a beneficiat de o investiţie de tip business angel de peste 1 mil. euro. În 2017, Cloud Treats România, administratorul platformei, a înregistrat afaceri de 4,73 milioane lei şi un profit de 11.253 lei, cu 17 angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

La rândul lui, Ciprian Costa, co-fondator hipMenu, a precizat că cei doi antreprenori sunt încântaţi să se alăture grupului Delivery Hero şi că vor identifica împreunp noi oportunităţi de creştere. Compania foodpanda, parte a grupului Delivery Hero, prezentă pe piaţa românească din 2013, este cea mai mare platformă de profil din România, colaborând cu peste 500 de restaurante din peste 10 oraşe din ţară. Serviciul de comenzi online, administrat pe plan local de firma Foodpanda.ro SRL, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 4,1 milioane lei şi pierderi de 3,2 miliaone lei, potrivit datelor de la MInisterul Finanţelor.

Delivery Hero este prezent în peste 40 de ţări

Delivery Hero este una dintre cele mai mari platforme de comenzi şi livrări de mâncare la nivel global şi lider în ceea ce priveşte numărul restaurantelor partenere, utilizatori activi şi volum de comenzi în mai multe ţări. Serviciile grupului Delivery Hero pot fi accesate online şi de pe mobil în peste 40 de ţări din Europa, Africa de Est şi de Nord, America Latină şi regiunea Asia-Pacific. În România, Delivery Hero este prezentă prin brandurile foodpanda şi hipMenu.nDelivery Hero livrează prin propriul serviciu de livrare în peste 60 de metropole din întreaga lume. Compania are sediul central la Berlin şi are peste 14.000 de angajaţi.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW