12.7 C
Cluj-Napoca
marți, mai 21, 2024
Google search engine
AcasăANTREPRENORI DE SUCCESO familie de antreprenori din Mureş a realizat afaceri de 49 mil....

O familie de antreprenori din Mureş a realizat afaceri de 49 mil. euro din importul şi distribuţia pieselor auto

Importatorul şi distribuitorul de piese auto Materom, controlat de familia Baciu din localitatea Cristeşti, judeţul Mureş, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 225 mil. lei (peste 49 mil. euro), în creştere cu 46% faţă de anul anterior, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor. Compania a finalizat anul trecut cu un profit net de 2,1 mil. lei (472.000 de euro), triplu faţă de anul precedent şi cu un număr mediu de 372 de angajaţi, conform datelor publice.

Materom este o afacere de familie demarată în urmă cu 20 de ani, care îşi desfăşoară activitatea în domeniul importului şi distribuţiei de piese auto. În prezent, compania din Mureş deser­veşte o reţea de peste 6.000 de clienţi din domeniile: service auto, magazine de piese auto, dealer auto, societăţi de asigurări, flote comerciale, dar şi persoane fizice.

Depozitul principal este amplasat în oraşul Târgu-Mureş, iar depozi­tele regionale se află în Bucureşti Vitan, Bucureşti Colentina, Bucureşti Militari, Timişoara, Cluj, Iaşi, Constanţa, Braşov, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Ploieşti, Deva, Bacău, Galaţi, Oradea, Piteşti, Suceava, Bistriţa şi Târgu-Mureş, de unde livrarea spre clienţi se face din 2 în 2 ore, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Depozitul principal Materom de la Târgu-Mureş dispune de o suprafaţă de peste 11.570 mp.

În cadrul depozitului central sunt stocate 45.000 de articole diferite. Materom dispune de o flotă de peste 180 de vehicule comerciale, cu care se transportă zilnic, la intervale de 1-2 ore, comezile spre clienţi. Compania are în plan construirea la Târgu-Mureş a unui nou centru logistic pe o suprafaţă totală de teren de 43.000 mp, suprafaţă utilă de 23.000 mp, din care zona pentru depozit este de 14.000 mp, iar zona de recapţie-livrare de circa 3.000 mp, potrivit datelor de pe site-ul Materom.

Dealer Skoda şi Mercedes-Benz

Dealerul local al Skoda din Târgu-Mureş a devenit parte a grupului Materom din 2015, grup din care mai face parte şi Materom Automotive, dealer Mercedes-Benz. Materom SRL a fost înfiinţată în anul 1998 cu principal domeniu de activitate comerţ cu ridicata de piese şi accesorii pentru autovehicule, avându-i ca asociaţi pe Baciu Ioan Matei şi Baciu Rodica.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments