23.7 C
Cluj-Napoca
duminică, iunie 23, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALRoman Braşov vrea să producă un camion militar în parteneriat cu nemţii...

Roman Braşov vrea să producă un camion militar în parteneriat cu nemţii de la MHS Truck & Bus

Fabrica de camioane Roman Braşov a semnat un parteneriat de tip joint-venture cu MHS Truck & Bus, unic importator şi partener de service al vehiculelor militare şi militarizate Rheinmetall MAN în România, în scopul producerii unor platforme de transport auto multifunctionale, în funcţie de necesităţile de echipare ale Armatei României.

Pentru integrarea industriei româneşti în programul de echipare a Armatei României cu vehicule militarizate, MHS Truck & Bus va colabora cu mai muţi furnizori locali. Joint venture-ul va determina crearea a peste 1.000 de locuri de muncă în companiile româneşti, precum şi calificarea resursei umane implicate în programul de echipare a armatei.

”Ne dorim să producem la Braşov un camion românesc la standarde nemţeşti. Mai mult, strategia noastră este ca pe masură ce programul va ajunge la maturitate, tot mai multe componente ale platformelor de transport auto să fie produse în România. Obiectivul ultimului an al programului este acela de a produce 100% din necesarul de vehicule militarizate exclusiv în ţara noastră”, a spus Claudia Iordache, Managing Director MHS Truck & Bus.

Transferul tehnologic şi de cunoştinţe către companiile locale pentru producerea în România a platformelor de transport si crearea unor subansamble complexe, va stimula pe termen mediu si lung dezvoltarea industriei de apărare şi a componentei de mentenanţă.

MHS Truck & Bus reprezintă de peste 11 ani brandul MAN în România

MHS Truck & Bus si Roman SA intenţionează să depună o ofertă în cadrul competiţiei anunţate de Ministerul Român al Apărării Naţionale pentru achiziţia a aproximativ 3.300 de camioane şi remorci, cu camioanele militare gama HX şi camioanele comerciale militarizate TG.

Grupul MHS prin MHS Truck & Bus, reprezentând de peste 11 ani brandul MAN în România, a devenit începând din iunie unic importator şi partener de service al vehiculelor militare Rheinmetall MAN în România. Primul model importat este vehiculul militar 42M 6×6 BB din clasa HX.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments