22.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFinanţare de 25.000 euro de la GapMinder pentru startup-urile de tehnologie

Finanţare de 25.000 euro de la GapMinder pentru startup-urile de tehnologie

Startup-urile din zona de tehnologie, cu potenţial de extindere pe plan extern, pot aplica în perioada 21 august-20 septembrie la o nouă rundă de finanţare în programul Techcelerator, susţinut de fondul de investiţii cu capital de risc GapMinder, proiectele selectate urmând să primească o investiţie iniţială de 25.000 de euro, în schimbul unei participatii de 6% din companie.

”Ingredientul principal al programului este, în mod evident, investiţia în companiile participante care, după ce intră în program, ştiu că se pot baza pe cel puţin 25.000 de euro. Dar, mai important decât atât, misiunea Techcelerator este să le facă cât mai atractive pentru runde ulterioare de finanţare. Pentru asta am pregătit un cocktail puternic de cunoştinţe pentru dezvoltarea acestor business-uri prin care, într-o perioadă foarte scurtă de timp, acestea urmează să îşi clarifice sau să-şi valideze modelul de business şi strategia de comercializare”, a declarat Cristina Ţoncu, Program Director Techcelerator.

Startup-urile selectate vor beneficia de o primă rundă de investiţie de 25.000 de euro din partea fondului GapMinder în schimbul unei participaţii de 6% din companie. Startup-urile care au înregistrat un progres satisfăcător au şansa de a fi invitate la o a doua rundă de investiţie, de până la 75.000 euro, convertibilă în acţiuni.

GapMinder este primul fond de capital de risc creat ca urmare a selecţiei derulate de Fondul European de Investiţii. Acesta este finanţat în majoritate prin Programul Operaţional Competitivitate 2014 – 2020, cu cofinanţare prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Techcelerator vizează companii aflate în faza Minimum Viable Product (MVP) din domenii precum cele ale serviciilor IT şi software, securitate cibernetică, inteligenţă artificială (AI) sau machine learning (ML), transformare digitală, soluţii IT pentru sănătate, FinTech (inclusiv aplicaţii din zona blockchain).

A doua rundă a Techcelerator va include sesiuni de business coaching, mentorat, know-how specific în funcţie de industria startup-ului şi servicii de marketing. De asemenea, startup-urile vor avea acces la comunităţi internaţionale pentru creştere şi expunere pe piaţa globală. La finalul programului de accelerare, startup-urile respective îşi vor prezenta public business-urile în cadrul unui eveniment de tip DemoDay.

Programul de accelerare se va derula în Bucureşti şi în Cluj-Napoca

Programul de accelerare se va derula pe o perioadă de 10 săptămâni, atât în Bucureşti cât şi în Cluj-Napoca, cu sprijinul a aproximativ 60 de mentori români şi străini. În urma primei runde de accelerare încheiate cu succes în iunie 2018, 12 start-up-uri din cele 14 selectate în program au beneficiat de trei sesiuni de tip bootcamp, runde dedicate de pitching, mentorat.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments