web analytics
Sunteți aici

Agra’s din Alba a vândut anul trecut mezeluri de 87 mil. lei

Producătorul de mezeluri Agra’s din judeţul Alba, controlat de antreprenorii locali Dan Sărmăşan şi Sanda Stăncel,a avut anul trecut afaceri de 87 mil. lei şi un profit net de 4,8 milioane de lei, cu 275 de angajaţi, potrivit datelor de pe mfinante.ro.

Agra’s vinde mezelurile atât în hoteluri şi restaurante din Bucureşti, prin propria reţea de distribuţie, forma­tă din 11 ma­gazine, şi în ma­gazine din alte zone, pre­cum Prahova sau Dâmboviţa. Compania nu vinde în marile reţele de super­marketuri. O parte din pro­duc­ţie ajunge şi la export, în ţări precum Spania, Italia şi Cipru.

Compania vinde 100 de sortimente de mezeluri (crud-uscate, şunci, cârnaţi, altele), cele mai solicitate fiind mezelurile crud-uscate. Agra’s importă carnea de porc pentru mezeluri din Germania şi Austria, iar carnea de pasăre şi vită din România.

Capacitate de producţie de 4.500 de tone anual

Dan Sărmăşan, de profesie jurist, a pus bazele afacerii în 2000, când a achiziţionat o unitate de producţie de la socie­tatea Agra Alba SA (companie specializată în procesarea cărnii). Ulterior, el a demarat construcţia unei fabrici de mezeluri cu o capacitate de producţie de 4.500 de tone anual. Investiţia totală în fabrica din Oarda, localitate de lângă Alba Iulia, s-a ridicat la 4 mil. euro, din care 2 milioane de euro au provenit din fonduri Sapard, accesate în 2005-2006.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW