web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Producătorul de componente auto Compa din Sibiu a ajuns la afaceri de peste 394 de lei în S1

Producătorul de componente auto Compa din Sibiu a ajuns la afaceri de peste 394 de lei în S1

Producătorul de componente auto Compa Sibiu (simbol bursier CMP) a realizat în primul semestru din acest an o cifră de afaceri de 394,3 mil. lei (84,8 mil. euro), în creştere cu 8,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania a realizat în prima jumătate a acestui an un profit net de 26,2 mil. lei (5,6 mil. euro), mai mult cu 19% faţă de perioada similară a anului tre­cut.

”Principalele sectoare de producţie care au înregistrat creşteri mai mari în primul semestru sunt producţia de componente pentru turbo­suflante şi producţia de ansambluri mecano-sudate destinate cu precădere fabricării de maşini şi echipamente de ridicat. Compa a realizat în prima parte a anului investiţii dedicate cu precădere achiziţiei de maşini şi echipamente destinate dezvoltării companiei şi asigurării capacităţilor de producţie, în special produselor care vor fi fabricate pe termen mediu şi lung”, se arată în raportul financiar semestrial al companei.

În primele 6 luni din acest an valoarea investiţiilor realizate de Compa a fost de peste 19 mil. lei (aprox. 4 mil. euro), iar trendul se menţine crescător în acest domeniu şi în al doilea semetru. În luna mai Compa a încheiat un contract de finanţare cu Ministerul Fon­durilor Europene şi Ministerul Cercetării şi Inovării, având ca obiect dez­voltarea departa­mentului de cercetare al com­paniei şi obţinerea unor rezultate inova­toare în domeniul industriei auto. Valoarea totală a acestui contract este de 26,6 mil. lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 9,2 mil. lei, iar durata de implementare a proiectului este de 15 luni de la data semnării contractului.

Compa produce la Sibiu compo­nente pentru sisteme de injecţie, lame, braţe şi prinderi pentru ştergătoare de parbriz, cartere centrale, flanşe şi role pentru turbosuflante, pinioane pentru casete de direcţie, componente pentru coloane de direcţie, arcuri, piese stanţate, piese forjate, transmisii cardanice, ansamble mecano-sudate, componente pentru instalaţii de aer condiţionat, echipamente industriale, matrite şi scule.

Produsele fabricate la Sibiu sunt asamblate pe automobile precum Audi, BMW, Citroen, Fiat, Ford, GM, Mercedes, Peugeot, Porsche, Renault, Toyota, VW sau Kia. Partenerii Compa sunt companiile Bosch, Delphi, Honeywell, Fuji-Kiko, Jtekt, Dacia-Renault, Daikin, INA Schaeffler, ThyssenKrupp Bilstein, Takata, Haulotte Group, Hutchinson sau BOS. Produsele Compa sunt exportate în 23 de ţări, printre care Franţa, Germania, Statele Unite, Cehia, Slovacia, Belgia, Olanda, Anglia, Italia, China şi India, conform informaţiilor disponibile pe site-ul companiei.

Afaceri totale de 704 mil. lei anul trecut

Compa SA a fost înfiinţată în anul 1991, provenind din întreprinderea de Piese Auto Sibiu (I.P.A.Sibiu). Din anul 1991, Compa s-a organizat în module (fabrici/ateliere), constituite pe familii de produse, ca centre de cost, care în timp au devenit centre de profit, în scopul unei descentralizări şi a facilitării constituirii de joint-venture. Producătorul de componente auto a raportat pentru 2017 afaceri totale de peste 704 mil. lei (154 mil. euro), un profit net de 38 mil. lei (8,3 mil. euro) şi un număr mediu de 2.031 de angajaţi, potrivit site-ului Ministe­rului Finanţelor.

Sursa Foto: eMasini.ro

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW