-0.3 C
Cluj-Napoca
miercuri, noiembrie 29, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALGermanii de la Allgeier au preluat compania fondată în urmă cu 20...

Germanii de la Allgeier au preluat compania fondată în urmă cu 20 de ani de antreprenorul clujean Cornelius Brody

Grupul german de IT Allgeier a preluat pache­tul majoritar de acţiuni al iQuest, una dintre cele mai mari 20 de companii de software din Ro­mâ­nia după cifra de afaceri. Compania, cu afaceri de peste 30 mil. euro în România în 2017, a fost înfiinţată în urmă cu 20 de ani de antreprenorul clujean Cornelius Brody, care a plecat în Germania după ce a absolvit electrotehnica la Cluj.

”Grupul iQuest devine parte a grupului inter­naţional de tehnologie Allgeier după sem­narea unui acord definitiv privind achi­ziţia unui pachet de două treimi din acţiunile firmei. iQuest va continua să funcţioneze inde­pendent şi va colabora îndeaproape cu Allgeier pentru a-şi extinde prezenţa în Eu­ropa dar şi pe alte pieţe, precum SUA, în paralel cu extinderea portofoliului său de so­luţii şi de servicii software”, conform anun­ţului transmis pe bursa din Frankfurt de Allgeier.

Antreprenorul Cornelius Brody, care a emigrat în Germania după ce a terminat electrotehnica la Cluj-Napoca, a înfiinţat iQuest în 1998, ca un grup format din două companii – una în Frankfurt şi o a doua în Cluj. Ulterior, iQuest, care şi-a păstrat sediul central în Frankfurt în toţi cei 20 de ani, s-a extins şi pe alte pieţe. Cornelius Brody are cetăţenie română şi germană.

Afaceri de 156 mil. lei şi un număr mediu de 559 de angajaţi

Până în anul 2013, un pachet de acţiuni de aproximativ 20% din iQuest Cluj a fost deţinut de omul de afaceri Octav Chicinaş, conform datelor de la Registrul Comerţului. În prezent Brody şi Chicinaş sunt parteneri într-o companie de dezvoltare imobiliară, care are o serie de proiecte la Cluj. Anul trecut în România iQuest a înregistrat prin cele patru companii un rulaj de 156 mil. lei şi a înregistrat un număr mediu de 559 de angajaţi.

Activitatea iQuest se împarte între divizia de furnizare de soluţii software la comandă şi cea care dezvoltă soluţii software proprii, majoritatea veniturilor provenind din dezvoltarea de aplicaţii personalizate. Gama de soluţii proprii este formată din aplicaţii pentru managementul şedinţelor şi al sălilor de şedinţă (meeting rooms) sau pentru semnătură digitală pe dispozitive mobile.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments