web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Turcii de la Kastamonu au ajuns în S1 la afaceri de 75 mil. euro cu fabrica de prelucrare a lemnului din Reghin

Turcii de la Kastamonu au ajuns în S1 la afaceri de 75 mil. euro cu fabrica de prelucrare a lemnului din Reghin

Compania KastamonuRomânia (fosta Prolemn), unul dintre cei mai importanţi jucători din domeniul prelucrării lemnului din Turcia, a avut în primul semestru o cifră de afaceri de aproape 75 mil. euro, în uşoară scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, determinată de fluctuaţia volumului de mărfuri importate din grup.

Pentru anul în curs, oficialii KastamonuRomânia estimează afaceri de 192 mil. euro, mai mult cu 16% faţă de anul trecut. În 2017, produ­că­torul din Reghin a avut o cifră de afaceri de 755,8 mil. lei (165,4 mil. euro), po­trivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

”Momentan utilajele noastre fun­c­ţio­nează la capacitate nominală, însă anul acesta vom finaliza instalarea celei de-a treia linii de melaminare, lucru care ne va oferi o mai mare flexibilitate, ne va ajuta să onorăm comenzile într-un timp mai scurt şi va creşte ponderea pro­du­selor cu valoare adăugată. Prin­ci­pa­lele direcţii de dez­vol­tare sunt creşterea pon­derii pro­du­selor cu valoare adău­gată şi diversi­fi­carea gamei de produse co­mercia­lizate”, au declarat oficialii companiei Kasta­monuRomânia.

În fabrica Kastamonu din Reghin sunt produse plăci de tip HDF (plăci fibrolemnoase de înaltă densitate – n. red.), foi de uşi, PAL (plăci din aşchii de lemn) brut şi PAL me­la­minat, dar şi blaturi de bu­cătărie pentru reţelele de bri­colaj, producătorii de mobilă, dis­tribuitorii de materiale şi accesorii pentru industria mobilei. Kasta­monulivrează produsele realizate la Reghin în Ungaria, Italia, Serbia, Polonia, Turcia, Ucraina, Repu­blica Moldova, Cehia, Croaţia, Slovenia, Slovacia, Algeria, Maroc, Guatemala, Egipt şi Franţa.

Peste 950 de angajaţi

Compania a ajuns în prezent la 952 de angajaţi. KastamonuRomânia face parte din Hayat Holding, cel mai mare jucător din Turcia din industria lemnului, care a intrat pe piaţa locală în 1998 prin preluarea a 98% din acţiunileProlemn Reghin, care în aprilie 2012 a luat numele acţionaruluisău, Kastamonu.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW