25.7 C
Cluj-Napoca
luni, iunie 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALUngurii de la Kesz investesc 25 mil. euro într-un proiect mixt cu...

Ungurii de la Kesz investesc 25 mil. euro într-un proiect mixt cu hotel şi birouri în Cluj

Compania ungară Kesz investeşte 25 de milioane de euro într-un proiect mixt cu birouri şi apartamente în regim hotelier în Cluj-Napoca. Proiectul este o transformare a unui imobil mai vechi pe care Kesz îl avea de mai mult timp în portofoliu şi care fusese conceput iniţial pentru a deveni spital.

”Luna aceasta au început lucrările de recon­versie la proiectul Hexagon Offices & Apart­ments. Astfel, clădirea aparent părăsită devine pri­mul mare proiect propriu de anvergură. Prin recon­versie, aceasta devine o clădire complexă de birouri clasa A şi aparthotel, cu servicii şi funcţiuni co­nexe, certificată BREEAM, cu o suprafaţă de peste 25.000 de metri pătraţi, proiectată pentru a de­servi 1.600 de spaţii de lucru şi 52 de aparta­mente în regim hotelier”, a spus Anca Pintea, responsabil în departamentul de vânzări al sucursalei locale a companiei Kesz.

Deschiderea proiectului care va purta numele Hexagon Offices & Apartments este programată pentru prima parte a anului 2019. O treime din clădire este deja preînchiriată de companii din diverse domenii.

Imobilul de la care Kesz porneşte în realizarea acestui proiect a fost cumpărat în vara anului 2015 de la Pelican Impex, companie care deţine spitalul Pelican din Oradea. Acţionari în această firmă erau trei medici (Marius Adrian Maghiar, Teodor Traian Maghiar, Ovidiu Gogu Cacuci), care plănuiau să facă şi în Cluj un spital, însă după ce au demarat construcţia nu au mai putut susţine investiţia, aşa că au ales să vândă imobilul către Kesz.

Afaceri de 30 de milioane de euro pe piaţa locală

Compania ungară Kesz a avut în 2017 afaceri de 30 de milioane de euro în România, similar cu anul anterior. Kesz a construit în România fabrica de aspiratoare din Curtea de Argeş a grupului german Karcher, un centru logistic regional pentru grupul Rewe la Bacău, iar în ultimul an a finalizat centre similare pentru producătorul de componente electronice Systronics Arad şi pentru retailerul Penny la Bacău.

Sursa: Ziarul Financiar

FOTO: Facebook Haxagon Offices & Apart­ments

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments