10.7 C
Cluj-Napoca
duminică, iunie 16, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALIRUM Reghin pregăteşte lansarea oficială a primului tractor agricol 100% românesc

IRUM Reghin pregăteşte lansarea oficială a primului tractor agricol 100% românesc

Producătorul de utilaje agricole şi forestiere IRUM, controlat de familia Oltean, va lansa din toamnă primul trac­tor rea­lizat în tota­litate pe plan local. IRUM produce în fabrica din Reghin trac­toare şi utilaje TAF (Trac­toare Arti­culate Fo­res­tiere), uti­laje agricole, în­căr­că­toare, trans­por­toare, echipa­mente pen­tru între­ţinerea dru­mu­rilor fores­tiere, însă fabrică şi pie­sele afe­rente acestora.

”Anul centenarului este un bun moment să oferim o soluţie integral românească, într-o categorie de piaţă unde nu mai avem soluţii de mai bine de 15 ani. În toamna acestui an pregătim lansarea oficială a primului tractor agricol 100% româ­nesc, marca IRUM”, a de­clarat Mircea Eugen Oltean, director ge­ne­ral al IRUM Reghin.

Pe plan local, IRUM vinde prin intermediul puncte­lor proprii de vânzare şi distribuţie, însă compania cola­borează şi cu firmele pri­vate din domeniul exploa­tărilor fores­tiere, fermieri, com­posesorate, asociaţii agricole, dar şi cu Rom­silva.

Anul trecut, vânzările companiei la export au crescut cu 18-20% faţă de 2016, principalele pieţe externe pentru IRUM fiind Franţa, Germania, Belgia şi Luxem­burg, Slovenia, Polonia, Bulgaria, Ungaria, Spania şi Chile.

IRUM a finalizat anul trecut investiţii de peste 2 mil. euro în modernizarea atelie­relor de lucru, a departamentului de prelu­crări mecanice, dar şi în proiecte de cerce­tare şi dezvoltare a produselor. Noile proiecte ale companiei constau în dezvol­tarea unui nou tractor agricol marca IRUM, realizarea unor utilaje fo­res­tiere cu o putere de 153 CP, moder­ni­za­rea atelierului de forjă (investiţie 300.000 de euro), a departa­menului de prelucrări mecanice (1,2 mil. euro), a atelierului de sculărie (200.000 de euro), finalizarea pro­ce­sului de moder­nizare a turnătoriei (250.000 de euro), proiecte privind cercetarea şi dez­voltarea produselor IRUM (1,5 mil. euro), achiziţii de utilaje pentru atelierul de debitat tablă (220.000 de euro).

IRUM a ajuns în prezent la 477 de angajaţi în fabrica deţinută în Reghin după ce în primul semestru au fost recrutaţi 68 de oameni. Compania estimează că va recruta în acest an 120 de oameni, joburile dispo­ni­bile fiind pentru ingineri, agenţi vânzări, lă­că­tuşi mecanici, prelucrători prin aşchiere, tur­nători-formatori, mecanici, sudori, gestionari, operatori CNC, webmaster, dar şi directori de vânzări. Compania a bugetat o majorare a salariului mediu net cu aproape 50%, de la 1.300 de lei în 2017 la 1.900 de lei în 2018, potrivit unor informaţii anterioare.

Afaceri de peste 20 mil. euro

Principalul acţionar al companiei IRUM este Maviprod din Reghin, cu o participaţie de 93,47%, restul acţiunilor fiind deţinute de persoane fizice. Compania Maviprod este deţinută integral de Violeta Oltean, soţia lui Mircea Eugen Oltean. Compania a realizat în primul semestru o creştere de 40% a afacerilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi estimează că va încheia anul în curs cu afaceri mai mari cu 20% faţă de 2017. Anul trecut, compania a avut un business de 93,6 mil. lei (20,5 mil. euro) şi şi-a crescut capacitatea de producţie cu 20%.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments