web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Clujul va avea un nou parc industrial de 115 hectare

Clujul va avea un nou parc industrial de 115 hectare

Consiliul Judeţean Cluj s-a asociat cu municipiul Câmpia Turzii şi cu comuna Luna pentru realizarea unui nou parc industrial, pe un teren de 115 hectare, investiţia în infrastructură ridicându-se la 23,1 mil. lei (aproximativ 5 mil. euro).

”În contextul în care parcurile noastre industriale şi-au dovedit deja, din plin, viabilitatea, rolul acestui al cincilea parc industrial Tetarom va fi de a stimula dezvoltatea economico-socială a judeţului într-o manieră armonioasă şi echilibrată, cu atât mai mult cu cât locurile de muncă reprezintă încă o problemă pentru locuitorii din zona Turda-Câmpia Turzii”, a declarat Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj.

Decizia realizării unui nou parc industrial în partea sudică a judeţului Cluj, în comuna Luna, a fost luată atât ca urmare a interesului ridicat al investitorilor pentru iniţierea sau dezvoltarea de afaceri în zonă cât, mai ales, a dorinţei Consiliului Judeţean de a impulsiona dezvoltarea acestei regiuni şi de a oferi locuitorilor din municipiile Turda şi Câmpia Turzii şi celor din localităţile limitrofe posibilitatea obţinerii unui loc de muncă, se arată într-un comunicat de presă emis de CJ Cluj.

Contractul de asociere stabileşte drepturile şi obligaţiile fiecăreia dintre părţi, Consiliului Judeţean Cluj revenindu-i rolul de a asigura managementul implementării proiectului. De asemenea, forul administrativ judeţean va întocmi toate documentaţiile tehnice, economice şi de urbansim necesare înfiiţării Parcului Industrial Tetarom V şi va realiza efectiv infrastuctura parcului, din bugetul judeţului, în acest sens fiind alocată deja suma de 23,1 mil. lei.

În ceea ce priveşte primăria Luna, pe lângă garanţiile legate de viabilitatea fizică şi juridică a terenului de 115 ha pe care îl pune la dispoziţie, acestă comună va încasa de la viitorii rezidenţi ai parcului toate taxele, impozitele şi celelalte obligaţii prevăzute de legislaţia în vigoare, care se fac venit la bugetul local. Nu în ultimul rând, în ceea ce priveşte primăria Câmpia Turzii, aceasta va înfiinţa o linie de transport public de persoane care să lege municipiul de parcul industrial şi va finanţa realizarea unei investiţii de tip ’’spin-off’’.

Similar cazului celorlalte parcuri industriale Tetarom I, II şi III gestionarea şi administrarea viitorului parc din Luna se va realiza de către societatea comercială Tetarom S.A., entitate la care Consiliul Judeţean Cluj este acţionar majoritar.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW