26.7 C
Cluj-Napoca
vineri, iunie 21, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALClujul va avea din 2023 un spital regional de 377 de milioane...

Clujul va avea din 2023 un spital regional de 377 de milioane de euro

Sorina Pintea, ministrul Sănătății și Cristian Grasu,  secretar de stat  au participat în această dimineață la Cluj, la prezentarea modelului arhitectural al viitorului Spital Regional care se va construi în localitatea Florești. Costul pentru proiectarea, construcția și dotarea SRU  va fi de aproximativ 377 de milioane de euro, cu TVA.

Din anul 2017, Ministerul Sănătății beneficiază de asistență tehnică de la BEI pentru elaborarea documentației pentru studiile de fezabilitate, depunerea Aplicațiilor de finanțare și lansarea procedurilor de licitație pentru finalizarea investițiilor aferente celor trei spitale regionale.

Din luna iunie 2018 a fost aprobată în Ministerul Sănătății o structură specifica pentru implementarea și monitorizarea proiectelor spitalelor regionale (UIMP). Noul Spital Regional de Urgență Cluj va prelua rolul Spitalului Clinic Județean de Urgență și servicii medicale din alte unități sanitare.

Spitalul va fi echipat cu aparatură de înaltă tehnologie care va permite efectuarea de proceduri minim invazive, chiar în cazuri dificile, complexe, atât în sistem de internare continuă, cât și de zi. De asemenea, organizarea fluxului pacienților în spital va permite creșterea calității îngrijirilor, a satisfacției pacientului, raționalizarea resurselor, dar și dezvoltarea și optimizarea serviciilor de spitalizare de zi și a celor ambulatorii.

Conform planurilor, spitalul are o suprafață totală de 120 621 mp, din care cea mai mare parte (aprox. 49 000 mp) pentru servicii medicale și chirurgicale. Alți 19 000 mp vor fi destinați serviciilor de tratament. Consultantul a estimat un cost pentru proiectarea, construcția și dotarea SRU  în valoare de aprox. 377 milioane de euro cu TVA.

Pașii următori pentru proiectul Spital Regional Cluj:

Studiu de fezabilitate final: august 2018;

Primirea documentației specifice și depunerea Aplicației de finanțare la Comisia Europeană: noiembrie 2018;

Lansarea licitației de proiectare: 2019;

Lansarea licitației de construcție și supervizare: 2020;

Finalizare  construcție, echipare, operaționalizare: decembrie 2023.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments