23.7 C
Cluj-Napoca
luni, iunie 24, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURIVinurile din gama Domeniile Recaș - Noul look al vinurilor cool (P)

Vinurile din gama Domeniile Recaș – Noul look al vinurilor cool (P)

Domeniile Recaș, gamă de vinuri smart-retail lansată în iunie 2016 cu ocazia aniversării oficiale a 25 de ani împliniți de Cramele Recaș, este prima gamă de vinuri din portofoliul producătorului bănățean care cuprinde în numele său denumirea regiunii unde iau naștere vinurile devenite deja favorite ale multor consumatori, romani și străini deopotrivă.

În anul 2018, pentru a se alinia ultimelor tendințe de branding și a puncta odată în plus la capitolul inovație, această gamă de vinuri primește un membru nou, redesign-ul etichetelor frontale și dopuri de sticlă colorate – o premieră pentru segmentul de retail, care va fi apreciată mai ales de consumatorii tineri, fiind o premieră trendy pentru retailul românesc.

Iată, punctual, noutățile care definesc face-liftul gamei Domeniile Recaș:

Etichetele, care reprezintă harta în relief tactil a regiunii de proveniență a vinurilor, adaptare după o litografie a Banatului din secolul al XVII-lea, au fost redimensionate, oferind o mai bună vizibilitate la raft. Diagonalele colorate (element central al graficii etichetelor) sunt, începând din acest an, de un albastru deschis pentru vinurile albe, roz pentru vinul roze și bordo pentru vinurile roșii.

Dopurile sticlelor de vin reprezintă de asemenea o premieră în retailul românesc, fiind realizate din sticlă după patentul Vinolok, rezultatul garantând o estetică premium a ansamblului, lipsa contaminanților specifici dopurilor de plută și permițând resigilarea facilă a sticlei după consumul vinului la pahar.

Toate vinurile liniștite din gama Domeniile Recaș prezintă capișoane transparente, care protejează și fac vizibile dopurile de sticlă cu care sunt sigilate sticlele. Cele 6 vinuri liniștite care alcătuiesc gama în prezent sunt: Fetească Regală (sec) Muscat Ottonel (demisec) și Gewurztraminer (demidulce) în registrul alb, noul vin Roze (demisec), Syrah (sec) și Merlot (demisec) în registrul roșu. Vinurile poartă semnătura intensității și gustului plăcut, preferat de consumatori, propriu stilului de vinificație Cramele Recaș.

La rândul lor, sticlele de vin spumant care completează gama Domeniile Recaș înregistrează optimizări atât la nivel de branding, cât și la capitolul vinificație.

DR (DOMENIILE RECAȘ) – Spumant Alb

Noul spumant alb din gama Domeniile Recaș vine în întâmpinarea consumatorilor români cu un vin special, de foarte bună calitate la un preț atractiv. Sepajul vinului este Chardonnay (100%), spumantizarea vinului de bază produs de Cramele Recaș fiind făcută în Germania prin metoda Charmat. Noul spumant brut prezintă o culoare galben-pai, cu nuanțe lejere verzui, limpiditate foarte bună. Perlarea este fină, cu persistență medie.

Dezvoltă arome florale (salcâm, mere verzi, ușoare impresii de toast, bună aciditate cu note reconfortante, ușor citrice, ce marchează prospețimea, prezentând un postgust echilibrat și lung. Eticheta vinului prezintă harta stilizată de mai sus pe fond alb, diagonală centrală care semnalizează culoarea spumantului fiind, că la vinurile liniștite, de un albastru deschis.

DR (DOMENIILE RECAȘ) – Spumant Roze

Spumantul Roze din gama Domeniile Recaș este, din punctul de vedere al calității, un demn succesor al roze-urilor spumante din gama SOLE. Brut și complex, Domeniile Recaș Roze este un asamblaj spumantizat în Germania după metoda Martinotti din Cadarca, de o culoare roz pal cu limpiditate foarte bună. Prezintă o perlare fină, de persistență medie, cu bule mici și cu spumare lejeră la suprafață. Arome de fructe roșii (fragi, zmeură, coacăze roșii), cu ușoare aspecte vegetale.

Aciditatea noului spumant este foarte bună, oferind o experiență reconfortantă, gust răcoritor și un final ce amintește de fruct copt de rodie. Și eticheta acestei sticlei de spumant prezintă harta stilizată a Banatului pe fond alb, diagonală centrală care semnalizează culoarea spumantului fiind, ca la roze-ul liniștit, de culoare roz.

Ambele spumante DR prezintă pe contraetichetă o zonă imprimată cu cerneală termosensibilă, care devine vizibilă atunci când vinurile sunt răcite la temperatura optimă pentru servire.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments