Producătorul de produse de pani­fi­caţie Vel Pitar şi-a bugetat pentru acest an investiţii de 62 de milioane de lei (circa 14 mil. euro) pentru retehnologizarea fa­bricii din Cluj-Napoca şi într-o nouă unitate de producţie în Bucureşti.

Investiţia în noua facilitate din Bucu­reşti se ridică la peste 12 milioane de lei, iar restul de aproximativ 50 de milioane de lei sunt destinaţi pentru retehnologizarea fa­bricii din Cluj-Napoca. Vel Pitar are în portofoliu produse pre­cum Grâu Întreg, Chef Gourmand, Sylves­ter Graham, Maya, batoanele Doi Fraţi, mai mul­te tipuri de pâine ambalată şi neam­balată, dar şi alte produse de pani­ficaţie şi de patiserie.

Vel Pitar, cea mai mare companie din sectorul de panificaţie, a finlizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 396,6 milioane de lei (78 mil. euro), în creştere cu 11% faţă de anul precedent, arată datele de la Minis­te­rul de Finanţe. Pe de altă parte, profitul com­paniei s-a majorat cu 59%, până la 15,7 mi­lioane de lei.

Piaţa de panificaţie este estimată la 1,8 mld. euro

Românii consumă anual 95 de kilograme de pâine pe cap de locuitor, faţă de 60 de kilograme media la nivelul UE, conform celor mai recente date. Piaţa de panificaţie din România este estimată la 1,8 mld. euro, din care valoarea producţiei interne este în jur de 1,1 mld. euro, potrivit datelor Vel Pitar.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns