web analytics
Sunteți aici

Constructorii clujeni de la ACI au investit 12 mil. euro într-un ansamblu rezidenţial cu 170 de apartamente

Compania de construcţii ACI Cluj, controlată de mai mulţi antreprenori lo­cali, printre care Ioan Aşchilean, Horia Ciorcilă sau Dorel Goia, a dezvoltat un ansamblu imobiliar de 171 de apartamente la Cluj-Napoca, o investiţie în valoare totală de peste 12 milioane de euro. Până în prezent au fost vândute aproximativ o treime din apartamentele asamblului ACI Residence.

Printre cele mai importante lucrări de construcţii finalizate până în prezent de compania clujeană se află stadionul Cluj Arena, stadionul din Craiova, clădirea de birouri The Office, dez­voltată la Cluj-Napoca de fondul de investiţii New Europe Property Invest­ments (NEPI) şi de antreprenorul Ovidiu Şandor, sau fabrica italienilor de la De’Longhi, din Jucu, judeţul Cluj.

Compania mai are în lucru câteva pro­iecte importante, printre care spita­lul Regina Maria din Cluj-Napoca, com­ple­xul imobiliar Scala Center din Cluj sau lucrări la aeroportul Avram Iancu. Lucră­rile la viitorul spital Regina Maria din Cluj-Napoca, o investiţie de peste 15 milioane de euro, urmează să fie finalizate în acest an.

Afaceri de 35,5 mil. euro

Compania şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de 166 mil. lei (35,5 mil. euro), mai mult cu 5% faţă de anul trecut. ACI a finalizat anul 2017 cu afaceri totale de aproximativ 157 mil. lei (peste 34 mil. euro).

Compania ACI Cluj s-a desprins din fostul Trust de Construcţii Industriale în anul 1991 şi este deţinută începând din 2003 de Ioan Aşchilean, Horia Ciorcilă (unul dintre fondatorii Băncii Transilvania), Dorel Goia (acţionar şi la Teraplast), Gicu Agenor Gânscă (care este acţionar la mai multe firme de construcţii din Transilvania) şi Gică Mereu.

Sursa: Ziarul Fiananciar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW