20.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iulie 24, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURIO brașoveancă este prima nevăzătoare care a urcat pe un ghețar într-o...

O brașoveancă este prima nevăzătoare care a urcat pe un ghețar într-o insulă din Oceanul Artic

Irina Coșescu din Brașov este prima nevăzătoare care a urcat pe un ghețar, în Svalbard, o insulă din Oceanul Artic. Tânăra are 29 de ani și a absolvit un masterat în domeniul ingineriei, dar în prezent se află în Norvegia, unde urmază un stagiu de voluntariat într-un proiect Erasmus. Irina spune că deși este pasionată de inginerie, vrea să se  implice în proiecte sociale prin care să demonstreze că viața nu are bariere, în afară de cele pe care ni le impunem.

”Sunt nevăzătoare şi tot ceea ce pot percepe cu ochii fizici, este diferenţa între lumina şi întuneric şi câteodată forme cu contrast foarte puternic. Astfel, pentru mine toate experientele au fost diferite. Modul în care m-am raportat la lumea de acolo a fost diferit, şi asta m-a făcut sa le arat şi altora ca în viata ne punem singuri bariere. Din multiple posibilităţi de a explora insula, am ales câteva excursii care s-au dovedit a fi adevarate teste de rezistenta fizica si psihica. Dacă cu snowmobilul şi cu sania trasă de câini husky am fost doar un pasager, în excursia către o peşteră de gheata am fost suta la suta pe picioarele mele, am fost nevoita sa ma orientez doar după ceea ce simţeam sub picioare şi câteva sunete pe care le puteam distinge în bătaia nebuna a vântului arctic. De obicei, ca nevăzătoare, ma ghidez după sunete, dar aici era aproape imposibil. De asemenea, relieful nu îmi permitea sa merg la brat cu cineva asa ca, singura varianta era sa urc fără sa ma gândesc la nimic”, a mărturisit Irina pentru gazeta din Norvegia.

Irina face parte din Asociația Bastonul Alb, cunoscută în Braşov pentru nenumăratele cine pe întuneric care au sensibilizat deja sute de oameni. Anul acesta Irina a organizat prima cina pe întuneric în Norvegia, unde a gătit cârnați de casă românești, cu garnitură de cartofi și brânză de burduf. De data aceasta evenimentul a fost uşor diferit deoarece meniul a fost suta la suta românesc iar invitaţii nu au ştiut ce vor mânca. Tot Irina a fost cea care a gătit şi servit în cadrul evenimentului.

Sursa: Articol preluat din BizBrasov

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments