web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Germanii de la Varta au vândut anul trecut baterii de 166 mil. lei

Germanii de la Varta au vândut anul trecut baterii de 166 mil. lei

Producătorul german de baterii Varta Microbattery, care a deschis o fabrică în Braşov în urmă cu patru ani, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 166 mil. lei (36,3 mil. euro), mai mult cu 26,5% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a realizat anul trecut un profit net de 5,3 mil. lei (circa 1,2 mil. euro), în creştere cu 24% faţă de 2016, cu un număr mediu de 260 de angajaţi, dublu faţă de anul precedent, potrivit datelor publice. În 2016, producătorul german de baterii Varta Microbattery a avut afaceri totale de 131,3 mil. lei (29,3 mil. euro), un profit net de aproximativ 4,3 mil. lei (956.000 de euro) şi un număr mediu de 129 de angajaţi, potrivit mfinanţe.ro.

Varta Microbattery se află printre cei mai mari producători de baterii din lume, cu birouri în Germania, Franţa, România, Statele Unite ale Americii, precum şi în state din Asia (China, Japonia, Singapore, Taiwan şi Indonezia), potrivit datelor publicate pe site-ul companiei. Varta Microbattery a fost fondată în urmă cu 130 de ani, având sediul central în Ellwangen, Germania.

2.000 de angajaţi la nivel global

Compania Varta Microbattery are la nivel global 2.000 de angajaţi (dintre care 150 în departamentul de cerce­tare-dezvoltare), sucursale în 75 de ţări, iar centrele de dezvoltare ale grupului sunt în Europa, Asia şi SUA, potrivit site-ului companiei. Portofoliul de baterii şi acumulatori se adresează domeniului telecomunicaţiilor, celui medical (cum ar fi bateriile pentru aparatele auditive şi pentru peacemakee-uri) şi celui electronic (OEM).

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW