web analytics
Sunteți aici

Rondocarton Cluj a făcut anul trecut profit de 7,5 mil. euro

Compania Rondocarton din Apahida, Cluj, cel mai mare producător de carton ondulat din Ro­mâ­nia, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 412,3 mil. lei (aproximativ 90 mil. euro), în creştere cu 17% faţă de anul precedent, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Austriecii au avut un profit net de peste 34 mil. lei (7,5 mil. euro), plus 39,5% faţă de anul anterior.

Rondocarton deţine do­uă fabrici, în Târgovişte şi Apahida (Cluj-Napoca), cu o capacitate totală de producţie de 120.000 de metri pă­traţi de ambalaje de carton ondulat pe an. Rondocarton vinde cea mai mare parte a producţiei, în jur de 90%, pe piaţa locală, iar restul mer­ge la export.

Austriecii au continuat investiţiile în dezvoltarea celor două fabrici de pe piaţa locală. Bugetul total de investiţii al companiei a fost de 25 mil. euro pentru 2017 şi anul acesta şi vizează modernizarea celor două fabrici ân care se produce carton ondulat. Rondo Ganahl a deschis prima fabrică din România in urmă cu 19 ani, în localitatea Apahida, judeţul Cluj, printr-o investiţie de câteva zeci de milioane de euro, urmând în 2008 cea de-a doua unitate de producţie de pe piaţa locală la Târgovişte, printr-o investiţie de 38 de milioane de euro.

Fabrici la Istanbul, Budapesta, Germania şi mai multe unităţi în Austria

Acţionarul principal al companiei Rondocarton este Ganahl AG din Austria, care deţine 98,5% din acţiuni, iar compania austriacă VLM are 1,5% din acţiuni. Austriecii de la Rondo Ganahl mai au fabrici la Istanbul, Budapesta, Germania şi mai multe unităţi în Austria, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW